LA RENOVACIÓ DEL TÍTOL, GAIREBÉ IMPOSSIBLE

Márquez renuncia a córrer els tres pròxims grans premis

El campió de MotoGP, a qui van posar ahir una nova placa de titani, més petita, a l'húmer dret, pensa prendre-s'ho amb molta calma

El jove de Cervera, que va forçar-se per estar en el GP d'Andalusia, espera reaparèixer, totalment recuperat, a Misano, el 13 de setembre

rozas54347612 marc m rquez200803214555

rozas54347612 marc m rquez200803214555

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El pilot català Marc Márquez (Honda), de 27 anys, màxima estrella del Mundial de MotoGP, autèntic amo del campionat de la màxima categoria des que hi va debutar, el 2013, guanyador de sis dels últims set títols en joc, ha decidit prendre-s’ho amb calma, o amb més calma de l’habitual, i recuperar-se durant tot el mes d’agost de la segona intervenció que li va realitzar ahir el doctor Xavier Mir a l’húmer dret, on li va substituir la placa de titani feta malbé per l’estrès dels últims dies i l’exercici realitzat amb vista a intentar reaparèixer en el Gran Premi d’Andalusia. Això significa, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, que Márquez es perdrà el triplet que arrenca aquesta setmana a Brno (República Txeca, 9 d’agost) i continua amb el doblet del circuit de Spielberg (Àustria, 16 i 23 d’agost). L’equip Repsol Honda acaba d’anunciar que l’alemany Stefan Bradl, pilot provador i reserva del ‘team’ campió, pilotarà l’Honda de Márquez a Brno.

Tornada a Misano, al setembre

Márquez, que està realment molt afectat pel contratemps sofert, se sent molt dolgut perquè algú el consideri un boig o un agosarat per haver intentat fer l’esforç de tornar a córrer la mateixa setmana en què va ser operat. Márquez no es considera ni un boig ni, molt menys, un heroi, i afirma que tot el que ha fet ha sigut, no només sota la supervisió dels metges, sinó, fins i tot, havent superat àmpliament les proves físiques a què va ser sotmès dijous abans de la segona carrera de Jerez, on va rebre el permís dels metges per córrer, com així va fer en els entrenaments de dissabte. Finalment, a causa del dolor insuportable de l’hematoma que tenia al braç, provocat pel tremend cop que li va clavar el pneumàtic davanter de la seva Honda RC213V, va renunciar a córrer el gran premi.

La decisió de Márquez implica que el campioníssim català reapareixerà en el doblet de Misano (Itàlia), que es disputarà el 13 i 20 d’agost. En aquell moment, tant el francès Fabio Quartararo (Yamaha) com el català Maverick Viñales (Yamaha), primer i segon en les dues carreres de Jerez i, per tant, primers del Mundial amb 50 i 40 punts, respectivament, hauran acumulat prou avantatge sobre el campió i dominador dels últims anys com per convertir-se, llavors sí, en els autèntics candidats al tron que posseeix Márquez.

És veritat que encara quedaran nou carreres, és a dir, 225 punts en joc, per finalitzar el campionat (les dues de Misano, la de Barcelona, la de Le Mans, les dues d’Aragó, les dues de València i la que acaba d’afegir-se, el 22 de novembre, a Portimao, Portugal), no és menys cert que l’avantatge adquirit pels líders de Yamaha s’intueix que serà molt difícil, per no dir impossible, de neutralitzar, tret que, cosa que no desitja ningú, ni tan sols el mateix Marc Márquez, patissin tots dos, tant ‘el Diable’ com ‘MVK’, algun problema físic.

Notícies relacionades

Acumulació d’estrès 

«Marc Márquez va ser operat fa 13 dies i avui ha hagut de tornar a passar pel quiròfan», va explicar ahir el doctor Mir en el comunicat fet públic per l’equip campió de MotoGP després de la segona operació a què ha sigut sotmès el líder de l’equip Repsol Honda. «La primera operació va ser satisfactòria, el que no s’esperava era que la placa fos insuficient. Una acumulació d’estrès a la zona operada ha provocat que l’implant cedís, i consegüentment s’ha produït una fractura per implant, per la qual cosa avui s’ha procedit a retirar la placa de titani i substituir-la per una fixació nova. El pilot en cap moment ha sentit dolor durant aquest període. Ha seguit sempre les indicacions mèdiques i les sensacions del seu cos. Desgraciadament, un sobreestrès ha provocat aquesta ruptura. Ara toca esperar 48 hores per calibrar el temps de recuperació».

Temes:

Marc Márquez