MUNDIAL DE MOTOCICLISME A MONTMELÓ

Marcos Ramírez i Àlex Márquez han regirat el Circuit amb els seus triomfs

El pilot andalús de Moto3, de 21 anys, es converteix en l'espanyol núm. 45 que guanya un gran premi del Mundial

El 'germaníssim' es converteix en líder de Moto2 i en el principal favorit per aconseguir el seu segon ceptre

rozas48657553 leopard racing s spanish rider marcos ramirez celebrates on 190616125004

rozas48657553 leopard racing s spanish rider marcos ramirez celebrates on 190616125004 / PAU BARRENA

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

L’andalús Marcos Ramírez (Honda, Moto3) i el català Àlex Márquez (Kalex, Moto2) han regirat el Circuit de Catalunya amb dues impressionants victòries en l’arrencada del Gran Premi de casa, davant de desenes de milers d’aficionats que s’han citat un dia assolellat, preciós, que tindrà com a colofó la carrera de MotoGP en què surt com a favorit Marc Márquez (Honda), que va quedar a 78 mil·lèsimes de segon del francès Fabio Quartararo (Yamaha), que avui intenta arrabassar-li al jove de Cervera (Lleida) el seu rècord de precocitat al convertir-se, a Austin -2013, en el pilot més jove en guanyar un GP.

Ramírez, un altre guanyador més

Ramírez, de 21 anys, un autèntic supervivent de les carreres, que fa quatre anys va arribar a participar en tres competicions pilotant cinc motos diferents perquè la gent es fixés en ell i li donessin una nova oportunitat, s’ha convertit avui, en una d’aquestes carreres boges de Moto3, amb més d’una dotzena de caigudes, en el vencedor espanyol d’un gran premi núm. 45, tancant, de moment, la llista que va inaugurar, de forma sorprenent, el mític i polifacètic pilot català Salvador Cañellas, guanyador, el 1968, del GP celebrat en el popular circuit urbà de Montjuïc.

Ramírez, que fins al moment havia aconseguit quatre podis en el Mundial, va arribar al grup davanter de Moto3 en les últimes dues voltes i s’ho va jugar tot en els cinc últims revolts. “Era o tot o res i sabia que Aron (Canet) valoraria més el podi que la victòria, ja que ell està perseguint el Mundial, així que he tancat els ulls i he tirat a mort. És increible, de veritat”, va afirmar el pilot andalús, mentre Canet, al seu costat, reconeixia que hagués pogut collar Marcos però “he preferit els 20 punts del Mundial que una victòria o una caiguda, la veritat. Sortim més líders del campionat”, va comentar Canet, que ara li treu 23 punts (gairebé una victòria) a l’italià Lorenzo Dalla Porta (Honda), que va ser un dels que va rodar per terra.

Triplet de Márquez

Després de 25 grans premis sense que guanyés cap pilot espanyol en Moto2, Àlex Márquez, el ‘germaníssim’, ha aconseguit no només trencar aquesta ratxa a Le Mans sinó repetir, quinze dies després a Mugello (Itàlia) i, quinze dies més tard, a casa, a Montmeló, davant milers i milers de seguidors, i sumar, per primera vegada en la seva carrera, tres triomfs consecutius, cosa que no aconseguia cap pilot des del 2017, quan ho va aconseguir el portuguès Miguel Oliveira (KTM).

Notícies relacionades

Márquez, que sortia de la sisena plaça de la graella, ha anat remuntant posicions i, primer, ha superat Augusto Fernández i, a mitja carrera, Thomas Luthi, per escapar-se fins al final, com sembla que li és habitual des que es va destapar a Le Mans. Márquez és ara líder del Mundial, amb 7 punts més que Luthi i, ara sí, aspira a sumar el seu segon títol després del de Moto3, el 2014. El campionat té com a tercer el també espanyol Jorge Navarro, que és a 22 punts.

“Hem estat molt bé en les últimes tres carreres i abans, també també, però això de guanyar és brutal, sobretot perquè guanyar davant dels teus és el somni de tothom i espero que s’ho hagin passat de primera”, va comentar Márquez a la zona mixta del podi.