L'inici del Mundial de Motociclisme

Dovizioso derrota Márquez a Qatar per 23 mil·lèsimes de segon

El subcampió del món, tal com va fer l'any passat, igual, va vèncer, als últims 500 metres el campió, que va tornar a jugar-se-la 'in extremis'

Gran paper de Rins (Suzuki), que va aspirar sempre a la victòria, va fallar al final, però va aconseguir una merescudíssima quarta plaça

3
Emilio Perez de Rozas

Enorme, tremend, esgarrifós, vibrant, sí, sí, tal com estava programat. No podia anar millor l’anunci per al Mundial dels 11 campions del món i dels 19 guanyadors de grans premis. No serà únic, no, perquè les 18 carreres que seguiran l’exhibició d’avui, l’espectacle d’aquesta nit a Qatar, el ‘Cirque du Soleil del qual ha disfrutat avui el món sencer, seguiran, ja veuran, idèntiques a la d’aquest Gran Premi de Qatar que va tenir, com ja va passar, per aquestes mateixes dates, en aquest mateix traçat, un final apoteòsic, el que van brindar el campió del món Marc Márquez (Honda) i el subcampió Andrea Dovizioso, però, ja saben, tractant-se de Losail, dels focus, de la pista de Qatar, amb l’ordre canviat. Dovi va tornar a derrotar el pentacampió més jove de la història de MotoGP als últims 500 metres.

La mateixa maniobra

Va ser la mateixa maniobra que l’any passat. Márquez provant de posar-se en un revolt on no entrava, però va entrar, és Márquez. Dovizioso el va deixar entrar, el català se’n va anar una mica, l’italià va recuperar terreny, va redreçar la seva Ducati abans que Márquez i, tot i que el campioníssim de Cervera (Lleida), va continuar intentant-ho, fins i tot gairebé donant-se suport en el carenat vermell, vermell, de la ‘Desmosedici’, Dovizioso tenia les de guanyar per acceleració i van creuar la meta separats per centímetres (mitja moto), per 23 mil·lèsimes de segon. Tremend, portentós, no podia arrencar millor el campionat.

Grandíssima carrera d’Àlex Rins

Però és que darrere, ¡darrere, senyors!, l’apoteosi seguia, no tenia final. Darrere, Cal Crutchlow, un dels escuders de Márquez, va tapar un tremendíssim Àlex Rins (Suzuki), que si no hagués errat al traçar un dels últims revolts a falta de tres girs i s’hagués separat uns metres de Márquez i Dovi, hagués lluitat, per descomptat, per la victòria amb ells. Va fer una grandíssima carrera (va acabar quart, per darrere de Cal), presentant la seva candidatura al títol.

I no només això, Valentino Rossi, sí, sí, senyors, el ‘Doctor’ (Yamaha), va tornar a ser ‘mister diumenge’ i, arrencant des de la 15a posició, va arribar a ser cinquè i, gairebé gairebé, lluitar pel podi. Ja ni els explico Joan Mir (Suzuki), que ja comença a liderar la classificació de ‘rookies’, de debutants, tot just arrencar el Mundial, amb mitja carrera al davant, amb els ‘magnífics’ i vuitè al final.

Lluita pel podi

“Sabia que Marc ho intentaria al final, sempre ho fa, no li importa la pista, ni el número de gran premi que sigui, si ell és allà, al davant, ho prova. I sabia que, potser, ho provaria igual que va fer l’any passat. I, de nou, per sort, per habilitat meva i poder de la nostra Ducati, vaig poder resistir, una altra vegada, l’atac i creuar la meta primer. Estic molt, molt content”, va comentar Dovizioso, abans de pujar al podi.

“Doncs sí, és clar ¡com no ho havia d’intentar! i sí, és clar, ho vaig provar com l’any passat, però tampoc he pogut guanyar Andrea”, va reconèixer Márquez amb un enorme somriure als seus llavis. No és estrany, és la primera carrera després d’un hivern duríssim, una operació doble a la seva espatlla esquerra, 13 setmanes de rehabilitació i centenars d’hores de fisioteràpia. Arriba a Qatar, un traçat que no li agrada (2n el 2018; 4t el 2017; 3r el 2016 i 5è el 2015, sí, va guanyar el 2014), que no s’adapta bé a la seva Honda i perd per 23 mil·lèsimes de segon. “Els 20 punts són boníssims i estic molt content, molt”.