AL NORD DEL PAÍS

Romano Fenati, 'caçat' a 200 per hora a Itàlia

El pilot, sancionat fins al febrer per accionar el fre de Manzi, anava cap a l'hospital perquè acabaven d'operar el seu avi a vida o mort

fenati

fenati

2
Es llegeix en minuts

La Policia italiana ha multat el pilot de Moto2 Romano Fenati–actualment inhabilitat per competir fins al 21 de febrer per un gest antiesportiu al setembre– per conduir un cotxe a uns 200 km/h en una autopista del nord d’Itàlia. Fenati va informar aquest diumenge de la multa amb un missatge en el seu compte de Facebook en el qual assegura que al·lucina amb el "tracte rebut" per la Policia italiana i explica que va superar el límit de velocitat per acudir ràpid a l’hospital on hi ha el seu avi, a qui havien operat a vida o mort del cor.

"Òbviament, ara qualsevol cosa que faci he d’anar moltíssim amb compte, ho sé. Hauria de provar de ser invisible, sense concedir ocasions (perquè es parli de mi). Gairebé sembla fàcil, ¿veritat? Divendres em van trucar des de l’hospital d’Ancona on el meu avi està en perill de mort, el van operar del cor, una operació difícil i complicada. Després de la intervenció hi va haver complicacions i em van trucar perquè hi acudís urgentment", va escriure Fenati.

El relat

"A l’autopista la Policia em va parar per excés de velocitat, però no anava a una velocitat de bogeria. Superava el límit, això sí que ho admeto. Vaig demanar que em multessin ràpid per tornar a sortir, però al·lucino amb el tracte que vaig rebre. Vaig demanar perdó i vaig provar d’anar-me’n amb una multa de 80 euros, però em vaig quedar bloquejat en una conversa pujada de to, gairebé irreal", va agregar.

Notícies relacionades

La Policia italiana va escriure en la multa que Fenati va ser sancionat per "circular en l’autopista a una velocitat que comportava un perill per al trànsit de carretera" i que el cotxe del pilot italià anava a "prop de 200 quilòmetres per hora". "¿Com puc defensar-me, jo que soc Romano Fenati i que cada vegada que passi mai seré defensable?", va ser la pregunta amb què el pilot va acabar el seu missatge a Facebook.

El gest antiesportiu

El setembre passat, la Federació de Motociclisme italiana (FIM) va sancionar Fenati  per accionar el fre del seu rival Stefano Manzi en plena carrera en un intent d’alentir-lo. El gest antiesportiu va ser condemnat pel món del motociclisme, i el 10 de setembre l’equip Marinelli Snipers va rescindir el contracte del pilot italià. A més, l’MV Augusta, amb el qual l’italià havia firmat un acord per a la pròxima campanya, va informar que li va rescindir el contracte.