EL COMIAT D'UN GRAN CAMPIÓ

L'últim consell de Pedrosa: «Xaval, segueix el teu instint»

«Al pujar-me a la moto he tingut un cert pessigolleig, després no, perquè la carrera ha sigut molt dolenta», reconeix el tricampió català

«He lluitat pels meus objectiu contra grandíssims campions», diu Pedrosa, que, el proper any, serà pilot provador de KTM

rozas45949754 cheste  18 de noviembre 2018 dani pedrosa  en la  ltima conf181118195407

rozas45949754 cheste 18 de noviembre 2018 dani pedrosa en la ltima conf181118195407

4
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Sí, Dani Pedrosa, de 33 anys, s’ha acomiadat avui després de 18 anys en el Mundial de motociclisme. Després de guanyar tres títols mundials, un de 125cc i dos de 250cc, després de quedar-se a les portes, en tres ocasions, d’aconseguir el somni de la seva vida, el títol de MotoGP, després de mantenir-se dotze anys consecutius (menys aquest, l’últim) a dalt de tot del podi de la categoria ‘reina’ guanyant, com a mínim, un gran premi cada temporada i després d’haver sigut fidel, fins i tot l’últim dia, a la seva fàbrica, Honda, que ara abandona, mantejat en el seu ‘hospitality’, amb la samarreta de comiat amb la inscripció “arigato sumurai”, després de guanyar 54 grans premis, pujar 153 vegades al podi, sumar 49 ‘pole positions’ i 64 voltes ràpides. Però, això sí, en la seva última conferència de premsa va tornar a oblidar-se de l’home que el va descobrir, que el va fer pilot i campió de tot, Alberto Puig, el nom del qual no va pronunciar.

Pedrosa, davant d’una gran multitud de periodistes i càmeres de televisió, va avançar la seva conferència de premsa per davant de la de Marc Márquez. I, sí, se’l va veure emocionat, però en cap moment amb la veu trencada tot i que abans de començar a xerrar amb nosaltres va llegir un missatge que el bicampió australià Casey Stoner, bon amic i col·lega seu, li havia enviat el dia del seu comiat. De Stoner sí que se’n va recordar Pedrosa, com d’Álvaro Bautista o dels seus pares, Basi i Toni.

Dani Pedrosa, aquesta tarda, a Cheste (València), en la seva última conferència de premsa. / EMILIO PÉREZ DE ROZAS

“Se’m fa molt estrany que sigui l’última vegada que parlo amb vosaltres com a pilot en actiu, com a pilot de Honda i em sap greu que, malgrat que el Mundial, quina gràcia, m’ha regalat, no una sinó dues carreres el meu últim diumenge de competició, no haver, almenys, pujat al podi”, va començar dient Pedrosa, que va reconèixer que en cap moment de la dues parts del gran premi va tenir agafament a la seva roda posterior “i així és impossible competir amb uns pilots tan grans”.

Pedrosa es va atrevir, sí, a queixar-se que durant tot el cap de setmana la gent, tots, li han dedicat paraules agradables i molts elogis. “La veritat, m’hauria agradat que tot això hagués sonat al llarg de tots aquests anys i no al final de la meva carrera com a pilot en actiu, però bé”. No va dir, no, que ell tampoc ens ha regalat dies d’agraïment i xerrades fluides.

Un cap de setmana molt dur 

Sí que va confessar el tricampió català de les petites cilindrades i sempre candidat al podi en MotoGP que la seva convivència aquest cap de setmana a Cheste, “on tothom em mirava amb uns altres ulls i, la veritat, amb aquesta mirada ja en tenia prou, no feia falta que diguessin res”, li ha permès descobrir, una vegada més, que l’afició l’estima, que té molts fans i que deixarà molts aficionats sols. “Em sap greu abandonar-los perquè ja no tornaran a somiar que pujo al podi”.

Pedrosa, que va estar, en efecte, molt sencer en aquesta última xerrada amb els mitjans, va reconèixer que “he aguantat molt més sencer del que pensava en aquest dur i sentimental cap de setmana de comiat. No cal dir que va reconèixer que el pessigolleig es va produir “més quan vaig anar a pujar-me a la moto per dirigir-me a la graella de sortida, que, després, al final, doncs tenia la frustració de no haver pogut fer-ho tot el bé que hagués volgut”.

“Les motos sempre han sigut la meva passió i, quan començava, tot em semblava formidable i m’atrevia a tot”

Dani Pedrosa

Pilot oficial de l’equip Repsol Honda

El pilot de Honda, que, a partir del proper mes de febrer, serà provador de KTM, va confessar que es posa una nota molt alta després dels 18 anys de carrera. “He lluitat sempre honestament pels meus objectius i, tot i que, al final, només queden els resultats, el cert és que he fet el meu camí malgrat totes les dificultats que he patit i, sobretot, els grans campions a qui m’he enfrontat”.

Notícies relacionades

Pedrosa va reconèixer que “ara tinc molt més vertigen que quan tenia 13, 14 o 15 anys i dubtàvem amb el meu pare si canviar de categoria, de campionat i, la veritat, jo no tenia cap por a afrontar el que venia perquè les motos sempre han sigut la meva passió”. Quan li van preguntar què li diria a un nen o jove que comença, Pedrosa no ho va dubtar: “Li diria que no es preocupés gaire, més aviat gens, que, tot i que dubti com li anirà, el que li diria, simplement, és ‘xaval, deixa’t guiar pel teu instint’”.

I allà va acabar la xerrada, que es va tancar amb una forta ovació. I va aparèixer Marc Márquez per parlar de la seva caiguda, de la seva mala elecció del pneumàtic posterior i dels entrenaments de dimarts on començarà a decidir la moto del 2019. Aquell dia, Pedrosa ja descansarà (encara li queden actes promocionals amb el ‘team’ Repsol Honda) i, passat el Nadal, es convertirà en el principal, o un dels principals, rivals de l’equip Honda, ja que serà qui posi a punt la poderosa KTM, que Pol Espargaró ha portat avui, per primera vegada, al podi.

Temes:

Dani Pedrosa