LA QUEIXA DE L'HEPTACAMPIÓ

Márquez: "Em van castigar a mi quan el que més rodes xupa és Iannone"

L'heptacampió, que va acceptar la penalització de Malàisia, demana que Direcció de Carrera es comporti sense pensar en els noms

"Rossi em va obstaculitzar en l'FP4 i em va demanar disculpes, que jo vaig acceptar encantat, per descomptat", recorda el campió d'Honda

rozas45745529 honda rider marc marquez of spain sprays champagne after win181105065201

rozas45745529 honda rider marc marquez of spain sprays champagne after win181105065201 / Vincent Phoon

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El català Marc Márquez (Honda), que, per primera vegada des que corre a MotoGP (2013-2018), va aconseguir la victòria començant des de la tercera fila de la graella, va mostrar la seva disconformitat, això sí, amb la boca petita, davant dels micròfons de Catalunya Ràdio, per la sanció de sis llocs que li va imposar la direcció de carrera, a Malàisia, per haver obstaculitzat, en l’entrenament decisiu per a la ‘pole’ i la composició de la graella de sortida l’italià Andrea Iannone (Suzuki), que venia en una de les seves voltes ràpides. Márquez, que no va ser desposseït de la seva‘pole’ núm. 80, rècord absolut de la història, va començar des de la setena plaça, és a dir, el primer de la tercera fila.

Quan se li va preguntar si veure'l parlar amb Rossi a la zona de la ‘pole’ de Sepangsignifica que ha millorat la seva relació personal amb el nou vegades campió del món, a qui, precisament, acabaria perseguint en el GP i provocant l’error que li atorgaria la novena victòria de la temporada, Márquez es va limitar a dir que “afortunadament, la nostra relació continua sent professional i crec que així continuarà sent”.

Moment en què, dissabte passat, a Sepang, Valentino Rossi demana disculpes a Marc Márquez. / ALEJANDRO CERESUELA

Márquez sí que va reconèixer que Rossi se li va acostar immediatament després de dipositar les motos en mans dels mecànics. “Valentino no m’havia vist quan sortia llançat dels boxs i jo venia en una volta ràpida en el segon entrenament llarg de dissabte (FP4). Em va demanar disculpes al concloure la jornada. És clar que aquestes coses poden passar i és clar que cap pilot de MotoGP fa aquestes coses expressament, així que, com he fet sempre amb qualsevol altre company, vaig acceptar les seves disculpes sense problemes ¡només faltaria!, ja que jo venia amb pneumàtics d’aigua, molt ràpid, i, sí, hi va haver una mica de perill en aquella acció”.

Tots iguals davant dels jutges

Notícies relacionades

El pentacampió d’Honda de MotoGP va recordar que la sanció que li va imposar a ell la direcció de carrera va ser per una acció similar a la de Rossi, que no va rebre cap càstig, amb Andrea Iannone. “Sí, d'acord, se’m dirà que jo vaig entorpir Iannone en la ‘quali’ i que la badada de Vale amb mi es produeix en l’FP4, però no importa l’entrenament, importa que els dos anàvem ràpids i vam ser destorbats. Però, la veritat, no vaig pensar ni mig segon en aquella sanció. És més, m’ho vaig prendre com una motivació més de cara a la cursa de l’endemà. Vaig pensar ‘mira, ‘level 7’, el nostre eslògan del setè títol, això anirà bé’. I, sí, vam acabar guanyant”.

Márquez, posteriorment, es va queixar de la manera queDirecció de Carrera imposa les sancions. “L’únic que demano és que no tinguin en compte el nom a l’hora de penalitzar el pilot que sigui, sinó que ha de ser per a tothom igual, sigui qui sigui, del color que sigui”, va matisar el campioníssim català. “És més, de fet, haurien d’haver penalitzat Iannone molt abans, ja que és el pilot que més rodes xupa en tots els entrenaments, però em van castigar a mi i això em va servir, insisteixo, de motivació diumenge”.

Temes:

Marc Márquez