L'ÚLTIM CAMPIÓ DEL 2018

Bagnaia, el 'rei' que va fracassar l'any del seu debut

Sis anys després de no aconseguir ni un trist punt en el Mundial del 2013 de Moto3, el deixeble preferit de Rossi es corona 'rei' de Moto2

Bagnaia, que la pròxima temporada pilotarà una Ducati 'satèl·lit' a MotoGP, ha dominat gairebé tot el campionat davant el portuguès Oliveira

rozas45760738 sepang  4 de noviembre 2018 francesco  peco  bagnaia  campe 181105053643

rozas45760738 sepang 4 de noviembre 2018 francesco peco bagnaia campe 181105053643 / Tino Martino

4
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

També Francesco ‘Peco’ Bagnaia és un exemple que s’ha de seguir. Segur. S’ha de recordar. S’ha d’analitzar. Aquest italià, nascut a Torino fa tot just 21 anys, acaba de proclamar-se, brillantment, nou i flamant campió del món de Moto2, la categoria prèvia a fer el salt a MotoGP. Bagnaia, un dels joves més encantadors que hi ha al pàdoc del Mundial, gairebé tan espanyol com italià, ja que es va formar en el Campionat d’Espanya de velocitat (CEV) i també va ser apadrinat per Jorge Martínez ‘Aspar’ és, repeteixo, un altre exemple d’una història espectacular fins a arribar a ser campió, fins a complir el somni que tenen tots, però que la història només reserva a un grapat.

Bagnaia, perquè ho sàpiguen, era un dels ‘reis’ d’aquest CEV. Concretament el de l’any 2012, el que va guanyar Àlex Márquez i en què va quedar tercer Peco, guanyador a Barcelona i amb diversos podis a la motxilla. El 2013, explicava Bagnaia al baixar del podi de Sepang, “vaig debutar en el Mundial de Moto3, que va guanyar Maverick Viñales, a València, i en què hi havia, ni més ni menys, que el mateix MárquezÀlex RinsMiguel Oliveira, Jack Miller i el desaparegut Lluis Salom. Va ser un desastre total. Venia de ser dels millors del CEV i vaig acabar sent el pitjor del Mundial”.

Valentino Rossi, amo del VR46 en què corre 'Peco' Bagnaia, observa, al mig de la pista de Sepang (Malàisia), com els membres de la seva escuderia tunegen la moto del seu deixeble ja com a campió. / EFE / FAZRY ISMAIL

En efecte, el noi que, diumenge passat, es va coronar rei de Moto2 després de guanyar vuit grans premis (Qatar, EUA, França, Holanda, Àustria, República de San Marino, Tailàndia i el Japó), va aconseguir, en aquell fatídic i dur 2013, zero punts, ¡increïble!, tenint, com a millor resultat, una 16a plaça, precisament, a Malàisia. Les seves posicions en les curses van ser ¡compte amb la dada!: 23è (Qatar), 22è (EUA), 26è (Jerez), 20è (França), 24è (Itàlia), 17è (Barcelona), 26è (Holanda), 30è (Alemanya), 28è (Brno), 17è (Aragó), 16è (Malàisia), 20è (Japó) i no va aconseguir classificar-se a Indianapolis, Anglaterra, República de San Marino, Austràlia i València.

"Dissabte em vaig aixecar amb un nus a l’estómac que em va impedir menjar res. Diumenge estava fresc i convençut que podia aconseguir-ho"

Francesco 'Peco' Bagnaia

Nou campió de Moto2 a l’equip Sky VR46

Bagnaia, que diumenge lluitava pel seu segon títol (el primer va ser l’Europeu 50 de minimotos), és el successor al tron de Moto2 del seu compatriota Franco Morbidelli i, la pròxima temporada, debutarà en MotoGP al poderós equip Pramac, ‘satèl·lit’ de Ducati, juntament amb l’agosarat Jack Miller. “Hauria pogut fer el salt ja aquest any, però volia fer-ho amb un títol a la butxaca, així que vaig aprofitar el gran equip que Valentino [Rossi] em va oferir per intentar conquerir el ceptre de Moto2 i tot ha sortit rodó”.

Peco, que va celebrar la victòria amb la tribu de Rossi i ‘Pablete’ Nieto, el director de la seva escuderia, va estar acompanyat a Sepang pels seus pares, Stefania i Pietro, la seva germana Carola i la seva nòvia Domizia. El seu germanet petit, Filippo, que viatjarà a València a celebrar la coronació de Peco, no va poder viatjar a Malàisia “ja que no s’ha de saltar l’escola”. Això sí, ni tan sols la seva família va aconseguir que Peco es deslliurés de la pressió que significa tenir, viure, aprofitar la primera pilota de partit que tenia per conquerir el títol. "Dissabte em vaig despertar amb un nus a l’estómac increïble. No vaig poder menjar res, res, en tot el dia, sort que me’n vaig anar a dormir aviat i, diumenge, em vaig aixecar fresc i preparat per intentar-ho", reconeix el jove italià.

L’equip Sky VR46, de Valentino Rossi, celebra el títol del seu alumne 'Peco' Bagnaia. / SKY VR46 MEDIA

Notícies relacionades

Bagnaia, que va mostrar un enorme respecte pel pilot portuguès Miguel Oliveira (KTM), que li va posar el Mundial molt difícil, malgrat que l’italià ha sigut sempre líder del campionat (a excepció de Brno), va fer diumenge una cursa intel·ligentíssima, marcant sempre Oliveira i deixant que el seu amic i company en la VR46 Acadèmia de RossiLuca Marini, germà del nou vegades campió del món, aconseguís la seva primera victòria. “Luca s’ho mereixia i, a més, jo no havia d’arriscar. ¡Compte amb Marini!, que, l’any que ve donarà molta feina ja que ha crescut moltíssim”, va assenyalar el nou campió.

“La veritat és que amb prou feines conec Peco”, va comentar el ja subcampió del món de MotoGP, el també italià Andrea Dovizioso (Ducati), “però, tal com corre, amb la seva facilitat i intel·ligència, crec que tenim davant un gran pilot i Ducati ha fet bé a donar-li l’oportunitat de pilotar una de les seves motos en el ‘team’ Parmac. Peco em sembla, sí, un noi valent”. La veritat és que Bagnaia, que va firmar amb Ducati Pramac abans que comencés l’actual Mundial de Moto2, reconeix: “Haver resolt el meu futur abans de començar el campionat m’ha permès córrer amb la ment alliberada i sabent que tenia contracte per a l’any que ve. Això, en un campionat tan renyit com Moto2, és un alleujament i un enorme avantatge respecte als rivals que encara no saben què faran”.