GP DE CATALUNYA DE MOTOGP

Lorenzo i Márquez comencen a fer-se amics a Montmeló

El tricampió mallorquí i el tetracampió català de MotoGP van protagonitzar una qualificació impressionant al Circuit i compartiran la primera fila

Lorenzo i Márquez van fer broma i es van saludar al 'corralito', conscients que, a partir d'ara, tothom els veurà com la parella de moda

rozas43789463 montmel   16 junio 2018 jorge lorenzo y marc m rquez  en mon180616153806

rozas43789463 montmel 16 junio 2018 jorge lorenzo y marc m rquez en mon180616153806

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Jorge Lorenzo (Ducati) i Marc Márquez (Honda) ja van de la mà, juntets però mantenint els objectius respectius. Lorenzo, menyspreat per la firma de Borgo Panigale (Itàlia), tot i pagar-li el sou més elevat del pàdoc de MotoGP (12,5 milions d’euros per temporada), no només va guanyar, fa quinze dies amb exhibició inclosa a Mugello (Itàlia), la setmana que van anunciar el seu acomiadament, sinó que sembla que s’ha convertit, malgrat estar a 54 punts del tetracampió català en la general, en el rival més perillós de tots.

Tots dos han protagonitzat avui, al Circuit de Catalunya, una tanda de qualificació impressionant, tots dos. Al final, en una última volta extraordinària, Lorenzo ha aconseguit la seva primera ‘pole position’ des de fa 19 mesos (Xest, València, 2016, Yamaha) amb 1.38.680 minuts, 66 mil·lèsimes de segon menys que Márquez, que per poc s’empassa Danilo Petrucci (Ducati) en el seu últim intent (“no, no, no anava a aconseguir la ‘pole’ i tampoc no ha sigut culpa de ‘Petrux’”) i que demà (14.00 hores, Movistar MotoGP TV) serà el pernil entre dos ‘Desmosedici’, la del tricampió mallorquí i la de l’actual subcampió de MotoGP, Andrea Dovizioso, que es va quedar a 0.243 segons dels dos protagonistes del dia.

Feia 19 mesos (València-2016) que Lorenzo no aconseguia la ‘pole’ i ha demostrat que està en un excel·lent estat de forma

Lorenzo, que ja comença a estar fart de Ducati i que s’ho va passar d’allò més bé al ‘corralito’ de MotoGP xocant la mà amb Márquez i fent broma com col·legues (la cosa canviarà la temporada vinent, no ho dubtin), va dir que el seu primer joc de rodes no estava per arriscar i que va preferir jugar-s’ho tot amb el segon. “Això sí, estic a punt per intentar repetir, a casa, a Montmeló, davant de la nostra afició, una carrera, una escapada, com la de Mugello, tot i que sé que és molt, molt, difícil, i més veient que hi ha diversos pilots, per descomptat, Marc i ‘Dovi’, que tenen molt bon ritme”.

Els trucs de Marc Márquez

Márquez, que hi ha qui opina que va fer el murri i es va classificar malament per ser ‘castigat’ a passar a la Q1, és a dir, a la repesca dels menys bons (“vaig tenir un quart d’hora extra i vaig provar les coses que millor m’anaven per a la qualificació definitiva”), era molt feliç. Va caure al matí (ja acumula 10 caigudes aquest any) i, la veritat, sabia que li costaria molt assolir la primera fila. “Hauria firmat aquest segon lloc a cegues. Aquí les Ducati semblen que tenen una miqueta més que els altres, però aquí estem, a primer fila, entre el Jorge i el ‘Dovi’, al peu del canó”.

Marc Márquez (Honda), a la pantalla de la recta de meta de Montmeló en la seva volta ràpida. / EMILIO PÉREZ DE ROZAS

Notícies relacionades

Dovizioso, en efecte, va reconèixer que, potser, la ‘Desmosedici’ és la moto que millor s’adapta a aquest traçat. “Però la carrera de demà serà molt dura, amb calor, i veurem com acaben els pneumàtics”, va comentar el líder fins ara de la firma italiana. “Si estem a primer fila és perquè tenim velocitat, ara cal pensar molt bé quina estratègia escollim”.

Les dues Yamaha oficials van tornar a fallar i Maverick Viñales arrencarà des de la segona fila, a gairebé mig segon de Lorenzo, mentre que Valentino Rossi ha hagut de conformar-se amb el setè millor temps, a 0.586 segons del mallorquí.