GP D'ITÀLIA DE MOTOGP

¿Té sentit tant odi contra Marc Márquez a Itàlia?

Els seguidors de Valentino Rossi construeixen una tomba amb el nom del campió català en els pendents de Mugello

rozas43583771 tumba m rquez mugello180602110044

rozas43583771 tumba m rquez mugello180602110044

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Pot ser que la professió vagi per dins. Pot ser que l’ànim, el somriure permanent, el bon rotllo i ambient amb què Marc Márquez (Honda), tetracampió del món més jove de la història de MotoGP, viu els dies de preparació del Gran Premi d’Itàlia, que es disputa aquest cap de setmana en el preciós circuit de Mugello, a la Toscana italiana, li permetin abstreure’s d’aquestes coses i ni tan sols pensar en aquest odi que el seu domini i, sobretot, la seva superioritat sobre el mite Valentino Rossi, genera en part de l’afició italiana.

Però una cosa és aplaudir la caiguda que va patir Márquez en els entrenaments d’ahir, que mala cosa és, lleig exemple, sens dubte, i una altra, molt diferent, escenificar, construir, plasmar la seva tomba en un dels pendents de Mugello, com mostra aquesta imatge.

Cartell amb "demani un desig"

Els seguidors de Rossi han fabricat una tomba a la làpida de la qual figura la data de naixement de Marc Márquez i la data de demà, diumenge, dia de la carrera com a moment de la seva mort. No només això, al costat de la inscripció “ha arribat el moment de créixer”, hi ha una safata petitòria de monedes, en la qual es demana a l’afició que “demani un desig”.

L’equip Repsol Honda ha mostrat el seu desgrat davant aquesta última ofensa al seu pilot i, malgrat conversar amb els organitzadors, no han pogut impedir que la tomba segueixi als voltants del circuit, sota l’explicació que “al no ser a l’interior del recinte, nosaltres no tenim potestat per treure-la o intervenir-hi”.

Márquez va rebutjar tenir guardaespatlles

Notícies relacionades

És evident, tal com es presagiava, que el cap de setmana de Márquez no seria, ambientalment, agradable, encara que això sembla afectar molt poc el tetracampió de Cervera (Lleida), que acaba de realitzar el millor temps en els últims entrenaments d’aquest matí, per davant d’Andrea Iannone (Suzuki), Valentino Rossi (Yamaha), Jorge Lorenzo (Ducati) i Johann Zarco (Yamaha).

Tot just arribar, dimecres passat, al traçat de Mugello, l’organització, tal com va informar ‘El Periódico de Catalunya’ dijous passat, va suggerir a Márquez la possibilitat de comptar amb seguretat personal, amb un parell de guardaespatlles, cosa que el ‘nen de Cervera’ va descartar “perquè em semblava, i ho és, una mesura exagerada, ja que tot està funcionant sense problemes”. Preguntat sobre el soroll que genera la seva polèmica i els continus xiulets que li dediquen els seguidors del ‘Doctor’, Márquez va tornar a ser clar, mentre esbossava un ampli somriure al seu rostre, el de sempre: “Dos taps a les orelles, un bon casc que m’aïlli del soroll i gas! al màxim”.

Temes:

Marc Márquez