Anar al contingut

Márquez provoca la caiguda de Rossi, que rebutja les seves disculpes

Cal Crutchlow guanya el GP de MotoGP d'Argentina i Àlex Rins firma el seu primer podi en la categoria

Emilio Pérez de Rozas

Márquez provoca la caiguda de Rossi, que rebutja les seves disculpes

JUAN MABROMATA

El Gran Premi de l’Argentina, precisament la carrera del 2015 on Valentino Rossi (Yamaha) va començar a fer-li la vida impossible a Marc Márquez (Honda) quan el va fer caure en una situació de carrera, ha tornat a ser l’escenari d’un altre xoc (i enfrontament) entre les dues grans figures de l’última dècada. Márquez, que va fer una de les millors carreres de la seva vida, travessant la meta en cinquena posició després d’arrencar l’últim, va pagar molt cara la seva fogositat ja que, a més d’haver de passar pel carrer dels tallers per haver arrencat la moto a la graella ell solet i conduir contra direcció, va ser sancionat per segona vegada havent de deixar passar Aleix Espargaró (Aprilia) a qui havia empès i, al final, perdent la cinquena plaça i els punts a l’haver provocat la caiguda de Rossi, que, un cop acabat el gran premi, va rebutjar les disculpes del nen de Cervera, que va anar al box de l’equip Movistar-Yamaha.
La carrera, que la va guanyar el pilot privat d’Honda, el britànic Cal Crutchlow, davant d’un increïble Johann Zarco (Yamaha) i del català Àlex Rins (Suzuki), que va aconseguir el primer podi de la seva vida en MotoGP, era un gran premi que Márquez hauria guanyat amb una mà, ja que no tan sols va recuperar de l’última plaça a la cinquena posició, sinó que va estar rodant un segon per volta més ràpid que els altres i va aconseguir la volta ràpida de la prova. Però les seves tres sancions i les seves enormes ganes de recuperar terreny, el van fer ser excessivament agressiu i empènyer el gran dels Espargaró i provocar la caiguda del Doctor, que va rebre els visques del públic argentí, que no va cessar d’insultar Márquez.

YAMAHA DEMANA MÉS CÀSTIG

La superioritat de Márquez, que havia quedat demostrada al llarg de tot el cap de setmana, en què va ser el més veloç en sec i mullat, es va traduir en una precipitació tremenda a l’hora de saltar a la pista. El fet que la moto se li parés abans de la sortida, devia augmentar la seva ansietat per demostrar el seu domini i recuperar punts respecte a Dovi, que ahir va haver de cedir el liderat del Mundial a Crutchlow, ja que el subcampió italià només va poder ser sisè, per darrere de Márquez, que va ser sancionat amb 30 segons.
Una vegada acabada la carrera, en la qual Rossi es va poder aixecar i acabar la prova fora dels punts, Márquez va anar immediatament al box de Rossi per demanar-li disculpes però allà es van trobar, a la porta, amb Uccio Salucci, amic íntim de Rossi, que els va dir, amb menyspreu, amb gestos eloqüents «aneu-vos-en, aneu-vos-en immediatament d’aquí i no vingueu ara a demanar disculpes».
És evident que aquesta nova topada tornarà a obrir la polèmica, que va acabar amb Rossi clavant-li una puntada de peu a Márquez a Malàisia-2015. «Per aquell incident ens van fer perdre un títol», va cridar Uccio al seu box al veure ahir l’acció de Márquez, «i per aquest, al Marc només l’han castigat amb 30 segons de penalització». I, en aquest mateix sentit, Massimo Meregalli, responsable de l’equip Movistar Yamaha, va anar a direcció de carrera perquè augmentessin el càstig a Márquez «perquè si tots correguessin com el Marc, aquest esport seria perillosíssim. Es pot ser calent, fogós, com sabem que és el Marc, però avui (per ahir) creia que estava sol a la pista i no ha respectat cap altre pilot».