MUNDIAL DE MOTOCICLISME

Zarco deixa bocabadada la graella de MotoGP

Márquez va ser l'únic 'magnífic' que va suportar el pols del francès

zentauroepp42556400 qtr 02  doha  qatar   17 03 2018   french motogp rider johan180317212300

zentauroepp42556400 qtr 02 doha qatar 17 03 2018 french motogp rider johan180317212300 / NOUSHAD THEKKAIL

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas

Cert, el que va passar ahir en la sessió que decidia la primera graella de la temporada de MotoGP pot ser que no tingui res a veure amb la carrera d’avui (17.00 hores, Movistar MotoGP TV). O sí. Vull dir que el fet que dos pilots no oficials, és a dir, d’equips satèl·lits, és a dir, sense motos pota negra, es cruspissin tots els magnífics (a excepció del tetracampió Marc Márquez, que va quedar emparedat entre ells) i es convertissin en els dos autèntics protagonistes del primer dissabte de la temporada, demostra que aquells que, com Valentino Rossi, van pronosticar divendres que estem davant el Mundial més igualat de l’última dècada, tenien raó. Quan Vale va dir això, 14 pilots estaven classificats en el mateix segon i els tres primers (Dovizioso, Petrucci i Rins) en 97 mil·lèsimes de segon.

    

Tenien tanta raó que el Doctor apareixerà avui a la tercera fila, al costat de Dani Pedrosa i Jorge Lorenzo. I que Dovi, el subcampió a qui tots creuen guanyador avui perquè, com diu Márquez, «és el que té més bon ritme», s’hagués de conformar amb la cinquena plaça. I que Maverick Viñales, que l’any passat es va passejar i va guanyar com una bèstia en l’il·luminat traçat de Doha, arrencarà des de la cua de la quarta fila.

    

Perquè el que ahir a la nit van fer els dos secundaris Johan Zarco (Yamaha, pole position) i Danilo Petrucci (Ducati, tercer) va ser barallar-se amb el tetracampió més jove de la història de MotoGP i convertir-lo en el pernil de l’entrepà que el francès i l’italià van construir a la primera fila. Márquez, que es conformava a sortir des de la segona línia, va estar a tocar de la pole i es mostrava més que content pel resultat. I era per estar-ne, ell va ser l’únic magnífic que va brillar a l’altura d’aquest sobrenom, els altres ho hauran de demostrar avui en carrera.

DOVIZIOSO, EL FAVORIT

Zarco admetia haver fet una volta brutal, però es mostrava prudent. «No crec que tingui el ritme necessari per lluitar per la victòria però, bé, no descarto res». Márquez, feliç amb la seva segona plaça, continuava veient «molt favorit» Dovi, però advertia també que «si el triomf se’m posa a l’abast, el perseguiré». I Petrux només fa que dir que està «molt content i, sí, també esgotaré totes les opcions» encara que és conscient que la canilla de magnífics  li anirà al darrere així que s’apagui el semàfor en la nit qatariana, en un circuit amb 1.000 torres de llum i 450 milions de lúmens per il·luminar la serpentina d’asfalt.

Notícies relacionades

    

En una traçat com aquest, els ulls dels pilots són els seus fars. «Serà una carrera molt, molt complicada, però és vital començar puntuant i si és pujant al podi, encara millor», assegura el tetracampió de Cervera. ¿I què hi diu Dovi?, doncs que sí, que se sap favorit per a aquesta primera cita i que ho assumeix. «Pot ser que tingui alguna cosa que els altres no tenen, sí, un petit plus, però crec que serà una carrera molt tàctica i no soc capaç d’endevinar quins seran els meus adversaris en la lluita per la victòria».