COMENÇA EL MUNDIAL DE MOTOGP

El discurs del rei Márquez

Marc Márquez defensa el títol envoltat de feres i veterans que el volen destronar

lainz42523436 foto para la pieza el discurso del rey marc m rquez foto  al180317194650

lainz42523436 foto para la pieza el discurso del rey marc m rquez foto al180317194650

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

És el rei. És qui ho ha guanyat gairebé tot els últims cinc anys, just quan va ser el rookie de MotoGP més gran de la història. Més que Freddie Spencer i Kenny Roberts. I, ara, afronta el seu sisè any la categoria reina envoltat de feres i veterans com Valentino Rossi, Dani Pedrosa i Andrea Dovizioso que volen destronar-lo. Aquests són alguns dels seus pensaments des de Doha (Qatar).

Gairebé sense vacances: «Si guanyes el títol, et quedes (feliç) sense vacances. Vas de festa en festa, d’esdeveniment en esdeveniment, de gala en gala, de visita en visita, de patrocinador en patrocinador i, com a màxim, he fet set dies de vacances. Però, això sí, m’he atipat de menjar els macarrons de la mama Roser».

Somni complert: «Abans de venir a Qatar vaig poder complir un dels meus somnis. Em feia moltíssima il·lusió conèixer Leo Messi, un monstre, i el vaig conèixer. ¡Fins i tot em vaig fer una foto amb ell!, que tinc penjada al meu whatsap. El paio està al dia de les motos, em va fer una il·lusió bàrbara i em va animar molt».

Una bona moto: «No crec que aquest any em caiguin els cabells  com l’any passat quan vaig patir molt perquè la moto no acabava de ser competitiva. L’Honda-2018 m’agrada. El seu motor tira molt. Té de tot. A l’hivern i en pretemporada, tots hem fet els deures, ara només falta retocar-la».

Reduir les caigudes: «L’any passat vaig caure molt, 27 vegades, crec, vaig fer tres zeros i ara m’he proposat no caure tant i, de moment, ho estic complint. Però no caic perquè vull, perquè piloti sense control o arrisco massa. No, no, ¡i ara!, caic perquè els altres pressionen. Els altres són molt bons i tu has de córrer més si els vols guanyar. Això sí, firmo on sigui si em diuen que caic 35 vegades i renovo el meu títol».

Ser favorit: «L’1 de gener, tots tenim zero punts. El que has fet no compta i això els esportistes ho sabem molt bé. És bo que et vegin favorit, això significa que et valoren, però no soc capaç de dir qui serà campió. L’any passat no vaig anomenar el Dovi (Andrea Dovizioso, subcampió del 2017) i per poc que no m’amarga el títol».

Content per seguir a Honda: «No he escoltat ofertes. Només volia asseure’m amb Honda i parlar de la renovació. Ho vam fer, vam arribar a un acord, vaig comprovar que la moto d’aquest any estava a un gran nivell i vaig firmar dos anys més. Soc feliç. No em moc per diners. Honda i el meu equip tècnic són la meva família al pàdoc; l’altra són el pare, la mare i l’Àlex, que espero que aquest any lluiti per ser campió de Moto2».

L’arribada d’Alberto Puig: «Ha sigut una gran notícia. És d’un perfil diferent de Livio Suppo. Alberto és expilot, un pilot de collons, deien, molt valent, que arriscava molt ¿com jo?, doncs com jo, que ens ajudarà en la part esportiva i sempre tindrà un consell adequat. Ja ha començat a dir-me que m’ho prengui amb calma. Ha, ha, ha, em recorda els primers enginyers japonesos que vaig tenir el 2013, quan queia i em deien que jo era un debutant i que no havia de forçar tant la moto. ¡I vam guanyar el títol!».

Notícies relacionades

La maduresa de Dovizioso: «Hi ha molts pilots capaços de guanyar carreres, de pujar al podi i, fins i tot, d’aspirar al títol. Pilots satèl·lits com Zarco, Petrucci o Crutchlow són velocíssims. Ja no diguem Rossi, Viñales o Pedrosa, que ha fet una gran pretemporada. I, sí, també hi és, és clar, el Dovi, que aquest any ja surt com a clar candidat. Aquest any ja s’ho creu, cosa que no passava l’any passat, quan només s’ho va començar a creure a mitja temporada. El Dovi està molt calmat, molt segur de si mateix i de què ha de fer per ser campió».

El secret del tetracampió: «Córrer amb el cor, però també utilitzar el cap. Saber quan hem d’arriscar i quan no val la pena posar en risc una caiguda (i una lesió) per sumar dos punts més. Hem d’arribar ficats entre la pomada a Jerez (quart GP de l’any després de Qatar, l’Argentina i els Estats Units). I, sobretot, ser bo en la posada a punt de la teva moto i l’elecció dels pneumàtics quan només tens dos dies d’assaig per fer-ho. I, en això, el meu equip i jo hem demostrat que som dels millors». 

Temes:

Marc Márquez