ARRENCA EL MOTOGP

Marc Márquez comença la defensa dels seus quatre títols

El tetracampió de MotoGP començarà, el cap de setmana vinent, a Malàisia, els primers entrenaments de la temporada juntament amb la resta de 'magnífics'

El jove pilot de Cervera, líder d'Honda, intenta disminuir el nombre de caigudes sofertes a l'últim Mundial, que van arribar a la perillosa xifra de 27

rozas41662654 reportaje masdeporte cervera  17 enero 2018 marc m rquez  en180123004129

rozas41662654 reportaje masdeporte cervera 17 enero 2018 marc m rquez en180123004129

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

«He d’esforçar-me per intentar ser igual de ràpid que l’any passat, però caure menys. No té sentit caure 27 vegades. Vaig tenir molta sort. He de buscar la manera de no caure tant». Marc Márquez, el noi que el mes que ve complirà 25 anys, el noi que ha revolucionat la MotoGP, guanyant quatre dels últims cinc títols, vencent en 35 dels últims 90 grans premis (més que ningú), sumant 45 poles (més que ningú) i dominant bona part dels caps de setmana, sembla a punt per a un nou campionat.

Márquez, que amb prou feines ha tingut vacances, com a màxim dos dies de neu a Andorra i una mica de diversió en una petita estada al Red Sand MX Park, de Vilafamés (Castelló), on es va passar el dia entrenant-se amb el seu germà Àlex, pilot de Moto2, i el seu amic Josep García, de 20 anys, un autèntic crac de l’enduro, flamant campió del món, i va compartir algun sopar, no s’ha separat durant els últims mesos del seu amic i espàrring  José Luis Martínez, un altre boig del cros i l’enduro, i el seu preparador físic, l’original Genís Cuadros, el tècnic que prefereix que sigui gat (flexible) que gos (robust) «perquè així, si cau, té menys possibilitats de fer-se mal, de patir fractures».

"És clar que, després del que vam fer l'any passat, aquest any aspirem al títol, però tots sabem que el gran favorit segueix sent Marc Márquez, que ha guanyat quatre dels últims títols de MotoGP"

Paolo Ciabatti

Director esportiu de Ducati Corse

El jove de Cervera (Lleida), que, igual que la resta de pilots candidats al títol de la categoria reina arrencaran la temporada aquest cap de setmana, al circuit de Sepang (Malàisia), amb els primers tests oficials, està convençut que la competència augmentarà aquest any. Márquez creu que, a la capacitat intimidatòria del veterà Valentino Rossi, s’hi sumarà un any més d’experiència de Maverick Viñales (l’equip Movistar-Yamaha es presenta demà a Madrid), la regularitat de Dani Pedrosa (Honda), la intel·ligència d’Andrea Dovizioso i el salt de qualitat de Jorge Lorenzo, a qui veu «perfectament capacitat per començar a guanyar amb Ducati».

Tres circuits de proves

«Cada any comença de zero. No val el que hem fet. Tot és nou i haurem de tornar a treballar molt, molt, per tenir possibilitats d’èxit», insisteix Márquez, que va quedar bastant content del primer prototip d’Honda, que va provar, a Xest (València), 48 hores després de conquistar el seu sisè títol mundial, quart en MotoGP. El treball més important en els tres tests que afronten ara els favorits (Malàisia, 28 de gener; Tailàndia, 16 de febrer i Qatar, 1 de març) és perfilar, definir i decidir quin motor escullen, perquè una vegada decidit el motor a utilitzar, es precinten i ja no els poden canviar en els 19 grans premis que es correran aquest any, començant, el 18 de març que ve i a la nit, a Doha.

Marc Márquez, en un dels seus últims entrenaments de la setmana passada. / ALEJANDRO CERESUELA

«És cert, l’any passat vam guanyar sis grans premis i l’Andrea (Dovizioso) va estar lluitant pel títol fins a les últimes voltes del campionat. Aquest any en volem més, ¡és clar que sí!, però no hauríem d’oblidar-nos que el favorit, el gran favorit, segueix sent el Marc (Márquez), que ha guanyat quatre dels últims cinc Mundials». Paolo Ciabatti, director esportiu de Ducati Corse, no va voler enganyar a ningú en la presentació, la setmana passada, de l’equip de Borgo Panigale, a Bolonya.

Una Ducati encara més potent

Notícies relacionades

«Intentarem repetir l’excel·lent temporada de l’any passat…, però guanyant el títol», va dir Dovi, amb la modèstia de sempre. «Ens divertirem», va anunciar el tricampió mallorquí. «Li hem tret alguns cavalls més al nostre motor», va dir l’enginyer Gigi Dall’Ignia, creador de la Ducati.

El principal perill de la pretemporada, en què els pilots han d’entrenar-se al màxim per poder valorar l’eficàcia del material que proven, és patir una caiguda que els impedeixi començar el Mundial en perfecte estat. No seria la primera vegada que passa. Per exemple, l’anglès Cal Crutchlow (Honda), apareixerà a Sepang amb el braç esquerre ple d’esgarrinxades, fruit d’una caiguda mentre feia mountain bike amb el seu amic Mark Cavendish.