zentauroepp38828185 ducati team s italian rider andrea dovizioso competes during170611144921 / JOSEP LAGO

zentauroepp38828185 ducati team s italian rider andrea dovizioso competes during170611144921
zentauroepp38841762 moto gp rider andrea dovizioso of italy celebrates on the po170611152144

/

Dovizioso s'exhibeix a Montmeló

L'italià de Ducati, guanyador a Mugello, enllaça dues victòries per primera vegada davant de Márquez i Pedrosa

4
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Quan el més gran, quan Michael Jordan s’enfundava la mà de Déu i començava a vessar bàsquet, tirs, mats, taps i punts per la pista, no sempre ho feia amb potència, físic, destresa o picardia. Michael Jordan escollia moltes maneres de matar el rival, de ser el millor, de mantenir-se penjat en l’aire, sempre més a prop del cel que del parquet.

Per això ahir, Michael Jordan va cometre un error, ja irreparable. Agradant-li com li agraden les motos, tenint com té un equip de carreres als EUA, sabent que s’ho passaria d’allò més bé a Montmeló, Air Jordan va decidir quedar-se a l’hotel de Barcelona, recuperant-se de la festa que va viure, dissabte a la nit, a la discoteca Shoko, a la vora de l’hotel Arts, i va descartar presenciar, en viu i en directe, la carrera de MotoGP del Gran Premi de Catalunya.

Jordan, com a bon amant de l’esport (ara, segons sembla, ja estima més la festa ¡i ho entenc, després de tant esforçar-se!), hauria disfrutat amb una carrera a mida de la seva intel·ligència esportiva. Però no només hauria bavejat amb l’habilitat, la saviesa i l’estratègia de l’italià Andrea Dovizioso (Ducati), que va guanyar quan i com va voler, sinó que hauria disfrutat, i molt, amb el coratge, la bravura i la raça que va imprimir Marc Márquez (Honda) a la seva carrera, després de caure sis vegades als entrenaments.

Jordan hauria entès, perquè això, de vegades, passa en l’esport, que Dani Pedrosa (Honda), que sortia com a clar favorit, decidís ni intentar-ho perquè la roda del davant ja l’havia avisat «a la quarta volta que no tenia subjecció». I Air també hauria comprès, aquesta vegada amb més dolor, al tractar-se d’un altre déu i del veterà més veterà, que Valentino Rossi lluités, desesperadament, amb (o contra) la seva Yamaha per esgarrapar 8 punts (8è), que el mantenen viu entre els millors. El que, potser, no hauria comprès Jordan és que el líder del Mundial, Maverick Viñales, acabés 10è, sumés 6 punts i, davant la premsa, no sabés explicar què li havia passat.

LA INTEL·LIGÈNCIA DE DOVIZIOSO

«Bé, sí –va mirar d’explicar MVK, sense aconseguir-ho–, que ha sigut tot un desastre, que he tingut por que la roda del darrere esclatés en plena recta quan anava a 300 km/h, que he vist a venir el pitjor, sí, i no entenc res. Pitjor encara, no m’agrada gens el que estic veient: sempre que em destaco al Mundial, passa alguna cosa». És a dir, que Viñales intueix que algú li està fent vodú, màgia negra. I no mira a Michelin, no, però se li entén tot. És clar que si escoltes Rossi, que és el que més en sap d’aquesta moto, és a dir, de la Yamaha, pot ser que sí que tingui explicació: «Aquesta Yamaha no és la de l’any passat. Li costa entrar als revolts, ens costa ficar-la en els girs, la forcem massa, l’estressem i malgastem el pneumàtic davanter».

És possible que, com que Michael Jordan seguirà de festa pel món, penedit d’haver-se quedat ahir a dormir els excessos barcelonins al Shoko, s’animi, al veure la classificació del Mundial, a viatjar a un altre gran premi. De Viñales (111 punts) a Rossi (83) només hi ha 28 punts, poc més d’una carrera, d’una victòria (25), ja que Dovi li ha clavat una mossegada a MVK i ja en suma 104; Márquez, jugant-s’hi la pell tot el cap de setmana, n’hi ha esgarrapat 14 al líder i ja en té 88, i Pedrosa, 84, malgrat la decepció soferta: «Perquè, sí, jo també, després de la pole i els assajos, em pensava que podia repetir el triomf de Jerez davant la meva afició».

LA CALCULADORA DE MÁRQUEZ

Notícies relacionades

Air Jordan li haurien encantat les explicacions que van donar Dovizioso, Márquez i Pedrosa de per què i com va guanyar l’intel·ligent i privilegiat ducatista Dovi. «Hi ha dies que no es guanya per potència i això que la meva Desmosedici és la que més corre. Dies que no es guanya per arriscar al límit. Les rodes no haurien aguantat 25 girs a sac. No he guanyat per ser més valent que els altres. Hi ha dies que, quan fa la calor que feia a Montmeló, has de conservar les rodes. Anar enganxadet a Dani nou voltes i, faltant-ne vuit, passar-lo i aprofitar els teus pneumàtics frescos per obrir forat», així ho va explicar Dovizioso. «Ni Dovi ni jo hem corregut al màxim. No es podia. La calor i la poca subjecció ho impedien. I, sí, em temo que portar enganxat Dovi tantes voltes li ha permès conservar pneumàtics i esprémer-los al final. Ha sigut viu. O jo, ingenu», va relatar Pedrosa. «Quan he vist que Dovi passava Dani i se n’anava, he intentat perseguir-lo –va afegir Márquez–, però, així que he vist que corria perill de caure, he pensat: ‘Si caus, Marc, no cal que tornis al box’. Així que he parat, he agafat els 20 puntets i he pensat en el Mundial».

I Michael Jordan a l’hotel.

Actualitzar

Fa 2510 dies

Fa 2510 dies

Fa 2510 dies

Carregar més