Pedrosa supera per mig segon tots els seus rivals

El pilot d'Honda liderarà demà, a Montmeló, una graella en què els 15 primers estan ficats en un segon

 

  / AFP / JOSEP LAGO

1
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

"No em sol passa mai, però aquesta vegada he aconseguit el meu millor temps al primer intent. La veritat és que ens l'hem jugat amb el pneumàtic del davant i ens ha sortit bé. Estic contentíssim". Dani Pedrosa, el pilot més petit de la graella de MotoGP, ha superat avui, en l'assaig definitiu del Gran Premi de Catalunya, que es disputa a Montmeló, per mig segon de diferència tots els seus rivals. Pedrosa (Honda, 1.43.870 minuts), que ha aconseguit la seva primera 'pole position' de la temporada, compartirà la primera línia de sortida amb el mallorquí Jorge Lorenzo (Ducati, 1.44.201) i l'altra Desmosedici satèl·lit del veloç Danilo Petrucci (1.44.220).

Rossi, que ha fracassat  durant tota la jornada després d'aconseguir que canviessin el traçat, sortirà des de la cinquena fila de la graella

MÁRQUEZ, EN SEGONA FILA

La carrera, que té pinta de ser espectacular, comptarà amb bona part dels seus favorits a les parts del darrere de la graella, ja que el campió Marc Márquez (Honda, 1.44.320) sortirà des de la quarta posició -primer de la segona fila- després d'haver patit quatre caigudes en la jornada d'avui. El líder del Mundial i vencedor a Qatar, l'Argentina i França, Maverick Viñales (Yamaha, 1.44.620), arrencarà des de la novena plaça (últim de la tercera fila) i el veterà italià Valentino Rossi (Yamaha, 1.44.661), que ni tan sols s'ha classificat per lluitar en l'última sessió per la 'pole', sortirà des de la cinquena fila a l'haver aconseguit només la 13a plaça.

L'ALEGRIA DE LORENZO

Notícies relacionades

"La carrera és una altra història, un altre ritme, altres gomes... però estic molt content perquè, per fi, he pogut aconseguir, des que piloto aquesta Ducati, l'explosió que necessito per ser competitiu", ha dit Lorenzo, molt content per haver obtingut la seva primera fila per a la firma de Borgo Panigale.

Márquez, per la seva part, ha lamentat haver patit tantes caigudes aquest cap de setmana, "però quan busques el límit, ja saps el que pot passar". El campioníssim de Cervera creu que en el seu últim intent, abans de caure, portava ritme de 'pole', encara més, ja havia passat el primer sector per sota del temps del seu company Pedrosa, però, altra vegada, ha tornat a anar per terra. Ja són 12 caigudes en sis grans premis.

Temes:

Dani Pedrosa