GP DE CATALUNYA

El Circuit lamenta haver-se gastat 200.000 euros inútilment

Els responsables del traçat català consideren que els pilots, liderats per Rossi, han sigut molt desconsiderats amb l'obra feta al circuit

rozas38824613 montmel   9 junio 2017 aleix espargar   carmelo ezpeleta y j170610094756

rozas38824613 montmel 9 junio 2017 aleix espargar carmelo ezpeleta y j170610094756

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Els màxims responsables del Circuit de Catalunya han mostrat aquest matí la seva indignació a EL PERIÓDICO per “l'escassa serietat d'un Mundial en què, per més que planifiquis, sembla que sempre estiguis en mans del capritx d'uns pilots, que avui diuen negre i, demà, blanc”. Aquestes mateixes fonts, que ahir van viure un nou dia de tempesta quan els pilots, liderats pel veterà italià Valentino Rossi i el seu company Maverick Viñales, van forçar l'organització del campionat a canviar, de nou, el traçat del Gran Premi de Catalunya, que s'està disputant a Montmeló, i els van obligar a suprimir la nova xicana, construïda a petició dels pilots, i tornar a córrer, com ja va passar el 2016, a la pista de F-1, han considerat que “a partir d'ara qualsevol circuit pot ser canviat en qüestió d'hores”.

Els responsables  del Circuit consideren que Rossi segueix decidint el que es fa en aquest Mundial en tot moment

DESPESA INÚTIL

El Consorci del Circuit, que intenta fer quadrar els seus números amb exquisidesa, lamenta, profundament, haver-se gastat 200.000 euros en la realització de la nova xicana per exigència dels pilots, que, malgrat conèixer, pas a pas, tot el desenvolupament de les obres, a través dels seus responsables de seguretat, els excampions del món Franco Uncini i Loris Capirossi, s'han carregar completament l'obra després del primer entrenament de divendres del GP de Catalunya. "Nosaltres hauríem acceptat qualsevol proposta i crítica, però ells sempre han dit que tot estava bé. Fins que va arribar Rossi".

“No té sentit que els pilots i els seus representants coneguessin, pas a pas, el que estàvem fent, com ho estàvem fent, com acabava l'obra i, a sobre, vinguessin a entrenar-se aquí, fa 15 dies, i no ens diguessin res. Bé, sí, que tot estava correcte, que tot estava bé. Es van queixar que la xicana era lenta, però en cap moment van dir que fos perillosa o que l'asfalt tingués un esglaó perquè s'enganxava la superfície vella amb la nova”, indica una font del Circuit, que ha seguit, pas a pas, tot el procés encaminat a resoldre el perill que suposava, segons els pilots, el revolt on el jove pilot mallorquí Luis Salom va patir, ara fa un any, l'accident mortal.

El Circuit  critica que els excampions Capirossi i Uncini van supervisar, en tot moment, l'obra de la nova xicana "i sempre els va semblar bé"

ROSSI NO L'HAVIA PROVAT

Notícies relacionades

Els responsables del Circuit no només lamenten haver-se gastat 200.000 euros (“que ens hauien anat molt bé quan vam decidir reasfaltar la pista”) per petició de Rossi i companyia, sinó que lamenten que, malgrat que el francès Loris Baz, de l'equip Reale Avintia Racing, ja va expressar la seva preocupació en la reunió de seguretat de Mugello (Itàlia), ningú els digués res. “El problema, em temo, és que Valentino Rossi segueix portant la veu cantant en aquest campionat i, com que l'equip Movistar-Yamaha no va venir als tests de fa 15 dies en què es va estrenar la xicana, a tothom li va semblar bé. Quan va aparèixer Rossi, va veure que no li anava bé, va començar a fer soroll, jo crec més de cara a l'any que ve, però, al final, amb l'ajuda de Viñales, han decidit forçar-ho tot aquest any”, ha insistit la mateixa font.

El Circuit no es queixa que els pilots forcessin el canvi ahir mateix. El Circuit es queixa que tant Uncini com Capirossi, responsables de la seguretat de la pista i enllaços entre els pilots i els circuits, estiguessin informats al minut de tot el que feia Montmeló i, arribat el moment de defensar l'obra, no només es posessin del costat de la majoria dels pilots, sinó que qüestionessin el que s'ha fet. “Quan he anat a demanar-li explicacions a Capirossi per les seves declaracions contra el que s'ha fet”, ha assenyalat una altra font del traçat català, “m'ha dit que parlés amb Uncini, quan les declaracions són de Capirossi, no d'Uncini. Insisteixo, tot això demostra una falta de serietat per part del campionat tremenda”.