PRESENTACIÓ A LA GENERALITAT

Mas espera que Colau no deixi de recolzar el Circuit

El president demana que Catalunya i Barcelona continuïn donant suport a l'activitat del traçat de Montmeló perquè "té un impacte econòmic molt positiu"

2
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / BARCELONA

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha posat aquest dilluns de relleu "l'impacte econòmic positiu" que l'activitat del Circuit de Catalunya, recolzat pel Govern i, des de fa un parell d'anys, per l'Ajuntament de Barcelona, "té sobre l'activitat econòmica i, sobretot, en el fet que hi hagi molts més llocs de treball en el món de l'hostaleria, la restauració i el transport". Per Mas, en un moment en què s'estan donant símptomes evidents de recuperació, "no s'hauria d'oblidar mai quins són alguns dels pulmons d'aquesta reactivació econòmica, que ens proporcionen aire i oxigen per al conjunt del país".

Les paraules del president són, evidentment, un seriós avís al pròxim govern municipal que encapçalarà Ada Colau, perquè ja han començat a circular rumors que el nou equip municipal pot retirar l'ajuda de quatre milions d'euros que Barcelona proporciona al Consorci del Circuit per mantenir la seva activitat durant més de 350 dies i organitzar, entre altres grans esdeveniments, els grans premis de F-1 i motociclisme, que se celebrarà aquest cap de setmana a Montmeló. Un dels primers comentaris de la candidata de Barcelona en Comú així que va guanyar les eleccions municipals va ser assegurar que no considerava aquesta aportació "prioritària".

Mas ha agraït a Salvador Servià la direcció del Circuit durant els últims anys, ja que aquest serà l'última cita que l'excampió de ral·lis protagonitzarà com a màxim responsable de la instal·lació. En l'acte de presentació del gran premi català, a més del president i Servià, hi havia la plana major del motociclisme mundial, encapçalada pel català Carmelo Ezpeleta, màxim responsable del Mundial, així com Ivan Tibau, secretari general d'Esports, i els dos màxims responsables del RACC, Sebastià Salvadó i el seu futur substitut, Josep Mateu.

Reunió de pilots

Notícies relacionades

També, evidentment, han assistit a l'acte bona part dels millors pilots del món, gairebé tots catalans. No hi han anat, per diversos compromisos, Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa i Tito Rabat, però sí els germans Marc i Àlex Márquez (aquest últim ha entregat a Mas el llibre que glossa el seu primer títol mundial), els germans Aleix i Pol Espargaró, els germans Axel i Edgard PonsMaverick Viñales i el seu cosí Isaac, i Àlex Rins.

Aleix Espargaró, pilot oficial amb Viñales de Suzuki, ha explicat que "per fi a Montmeló estrenarà el nou motor, que proporcionarà uns vuit quilòmetres per hora més de velocitat punta". Per la seva part, el gran dels Márquez (Honda), ara a 49 punts de distància de l'italià Valentino Rossi (Yamaha) al Mundial de MotoGP, ha afirmat amb la rotunditat de sempre: "Segueixo tenint opcions de renovar el meu títol i lluitaré per augmentar-les a Barcelona, on sortiré, sens dubte, a buscar la victòria. Com sempre, vaja".