EL MUNDIAL DE MOTOCICLISME

Àlex Márquez: "El millor d'en Marc és que pilota net i finament"

El germà del campió del món de 125cc elogia la seva capacitat de concentració

Marc Márquez porta el seu germà Àlex.

Marc Márquez porta el seu germà Àlex.

2
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS

No deu ser fàcil ser pilot i, a més, el germà de tot un campió del món. No deu ser fàcil ser el germà petit d'algú que ha arrasat en un Mundial en el qual, algun dia, tu vols triomfar. Però l'Àlex, el germà petit del campió Marc Márquez, viu enganxadet a la nova estrella del motociclisme espanyol i, no només comparteix entrenador (Dennis Quadros) i hores d'entrenament en bici i moto, sinó també bona part del seullibre d'estil.

L'Àlex ha viscut en primera persona el títol del seu germà. El considera un pilot "molt complet, molt" encara que el que més admira d'ell és "la serenitat amb què es planteja les carreres i la seva preparació, tal com va quedar demostrat en l'embolic d'Estoril on va fer la impressió que l'únic que no perdia el cap allà era en Marc". L'Àlex, que va viure aquell cap de setmana a casa, s'enfilava per les parets. "Després, fa aquella sortida, aquell avançament per fora i ho arregla tot. ¡No vegis!".

El petit dels Márquez, que no se separa dels seus pares, en Julià i la Roser, quan acudeix als grans premis, elogia en gran manera "que net, que fi, que és en Marc en les seves traçades. És molt elegant, molt". L'Àlex reconeix que, al llarg de la temporada, el seu germà ha viscut tres o quatre moments complicats, que ha superat amb serenitat "perquè no és una persona que es menja molt el 'coco', en el sentit que és el primer a animar-se i el primer a qui les enrabiades li passen en un segon".

La revenja d'Estoril

Notícies relacionades

Moment complicat va ser quan se li va trencar el tub d'escapament de la Derbi a Jerez. "Ho va ser perquè tenia molta il·lusió que la seva primera victòria al Mundial fos a Jerez", ha dit. Quan el suís Krummenacher se'l va emportar al primer revolt d'Alcañiz. "Allà, a l'arribar al box, simplement va dir 'però on anava aquest xaval' i de seguida va començar a pensar en la següent carrera". També els seus problemes de concentració a Indianapolis han fet anar de bòlit en Marc. "Ho hem comentat diverses vegades, sí, ell està poc orgullós d'aquell Gran Premi". I de la revenja d'Estoril ja ni en parlem. "Bé, allò va ser sublim, apassionant. Allà va guanyar el Mundial, sí".

L'Àlex, que va entre els primers del Campionat d'Espanya, té només 14 anys per 17 d'en Marc, però és més alt que el campió. "Jo faig 1,72, i en Marc, 1,69". Quan li dius que en Marc el considera un gran pilot i que el jutja més agressiu, més atrevit que ell, l'Àlex es limita a dir: "Jo, si fos com ell, en tindria prou". I llança una immensa riallada. Ni s'ha de dir que l'Àlex no apostava que el seu germà guanyés el títol trencant tots els rècords. "Mai vaig pensar que guanyaria amb 10 victòries i 12pole positions. Mai”.