ELS PROTOCOLS D'EMERGÈNCIA HAN PERMÈS ACCELERAR L'ATENCIÓ MÈDICA

Sistemes Teleictus i Codi Ictus

1
Es llegeix en minuts

El Codi Ictus (CI) -instaurat a Catalunya el 2006- és un protocol que s'activa davant un avís d'emergència organitzat a partir de la xarxa d'hospitals comarcals, d'una quinzena d'hospitals de referència i del Sistema d'Emergències Mèdiques, en deu àmbits o àrees. Cadascuna té definida una xarxa pròpia amb fluxos de derivació específics per al trasllat ràpid dels pacients.

Notícies relacionades

Una dotzena dels hospitals estan connectats pel sistema Teleictus 2.0, que permet que un neuròleg expert en diagnòstic i tractament d'ictus pugui identificar cada cas per videoconferència i decidir quin pacient és candidat a ser traslladat a un hospital de referència. La connexió telemàtica d'un expert disponible les 24 hores del dia permet minimitzar en certa mesura la llunyania i els reduïts mitjans tecnològics i de precisió mèdica per part d'especialistes en ictus en certs hospitals.

Segons la Conselleria de Salut, «anualment augmenta el nombre de pacients per als quals s'activa el Codi Ictus. Això ha permès incrementar notablement el nombre de tractaments de reperfusió -destrucció del trombe amb fàrmacs trombolítics-, cosa que comporta un benefici per a la possibilitat de recuperació dels pacients».

Temes:

+Salut Ictus