Benvingut, Satanàs

¿Si una dona es masturba està pecant? Sembla que hi ha qui encara pensa que els plaers sexuals d'una dona són pecaminosos i una temptació del mateix dimoni. Davant d'això, només puc dir: ¡Benvingut, Satanàs!

imagen-desnudo-femenino-1436353822591

imagen-desnudo-femenino-1436353822591

2
Es llegeix en minuts
Elena Crespi Asensio
Elena Crespi Asensio

Psicòloga especialitzada en sexualitat.

ver +

Fa uns dies, llegia a El Periódico un article que em va deixar glaçada. Parlava d'un bloguer religiós que deia que si una dona es masturba estava “obrint la porta a Satanàs”.

Mack Major escrivia a la seva web un article sobre vibradors, consoladors i coses endimoniades… I jo realment em pregunto com deu ser la vida d'una persona que es pensa que allò vinculat amb la sexualitat femenina, i desvinculat de la reproducció, és pecaminós i ve del dimoni.

Evidentment parla de la sexualitat femenina… no sé què deu pensar de la sexualitat masculina que no està destinada a la fecundació… Investigant a la seva web em vaig adonant del que pensa en general sobre la masturbació.

¿Com algú pot arribar a pensar que la masturbació és perjudicial o dolenta per a l'ànima?, ¿o per al cos? ¿Qui ha dit que tocar el propi cos, conèixer-lo, explorar-lo i gaudir-ne sigui dolent? ¿Per què l'orgasme o les sensacions agradables que ens proporciona el cos han de ser cosa del dimoni?

Realment, ¿què hi ha de dolent a passar-s'ho bé?

La masturbació, sigui femenina o masculina, forma part del procés natural de conèixer-se més un mateix. En general, tenim una relació força normal amb el nostre cos però quan parlem dels genitals... sembla que la cosa es complica. Ens agafa vergonya, inseguretat, malestar... i si parlme de tocar-nos els genitals ens envaeixen molts sentiments oposats: el dret a reivindicar el propi cos i el sentiment que estem fent alguna cosa que no és del tot bona.

Sí, hi ha qui encara se sent malament per masturbar-se... sobretot dones. I persones com Mack Major no ajuden gens a aprendre a viure la pròpia sexualitat amb naturalitat i amb respecte. Amb plaer i amb responsabilitat personal. Sinó que ens convida a ancorar-nos en aquell missatge de significat ranci i que fa que les persones segueixin sentint-se culpables per descobrir una part molt natural del propi cos.

¿Per què ningú s'escandalitza quan algú es toca la galta i, en canvi, molts posen el crit al cel al parlar de tocar els genitals? Sé perfectament que els genitals formen part de la nostra intimitat però hem de tenir en compte que també formen part del nostre cos, i no hi ha res més natural que això.

Que homes i dones es masturbin no és gens dolent, ni pecaminós, ni endimoniat... al contrari: aporta beneficis... fa que una persona es conegui més, que tingui sensacions positives i agradables, reforça l'autoestima, millora la sexualitat individual i compartida...

Notícies relacionades

¿Us hi animeu?

www.elenacrespi.com - @tarongesenceres

Temes:

Sexe