Agència Catalana de l’Aigua

Mollet aplica mesures preventives a l’ajuntament i a la ciutadania davant l’alerta de sequera

La iniciativa estableix un seguit de limitacions i restriccions en l’ús de l’aigua a tot el municipi d’aplicació immediata i obligatòria

Mollet aplica mesures preventives a l’ajuntament i a la ciutadania davant l’alerta de sequera

Ayuntamiento de Mollet del Vallès

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Mollet (Vallès Oriental) ja ha donat a conèixer les mesures que s’aplicaran a la ciutat per tal de donar compliment a l’alerta de sequera decretada per l’Agència Catalana de l’Aigua de la Generalitat de Catalunya.

Aquestes mesures, que estableixen un seguit de limitacions i restriccions en l’ús de l’aigua a tot el municipi, són d’aplicació immediata i obligatòria i es mantindran «mentre duri la situació actual».

Davant aquesta situació d’alerta per sequera, l’alcaldessa de Mollet, Mireia Dionisio Calé, ha ressaltat que «només actuant de manera col·lectiva i responsable, contribuirem a minvar els efectes d’aquesta sequera i els que, en general, ens està provocant la crisi climàtica».

Les mesures

Les mesures establertes es divideixen entre les dirigides al consistori i les dirigides a la ciutadania i a les empreses.

En les mesures dirigides a l’Ajuntament de Mollet hi ha la limitació del reg de les zones verdes un màxim de dos dies a la setmana, amb un horari de menys insolació i prohibit en cas de pluja; la garantia del servei de neteja en les mateixes condicions actuals; la reducció del reg de les zones esportives en un 40% i distribuït al llarg de la setmana; l’increment progressiu de l’aportació de l’aigua de fonts pròpies, i el funcionament normal de la piscina municipal.

Les dirigides a la ciutadania i empreses són la reducció de consum d’aigua potable respecte al consum en situació de normalitat (reg agrícola en un 25%, ús de ramaderia en un 10%, ús industrial en un 5%, ús recreatiu que impliqui reg en un 30% i altres usos recreatius en un 5%); la reducció del reg de jardins particulars a un màxim de dos dies per setmana de les vuit del vespre a les vuit del matí, i la limitació de l’ús d’aigua potable per omplir piscines a l’ompliment parcial de piscines que disposin d’un sistema de recirculació de l’aigua, el primer ompliment en piscines de nova construcció i l’ompliment complet o parcial de piscines desmuntables de capacitat inferior a 500 litres destinades al bany de criatures a centres educatius.

La neteja de vehicles queda limitada a la neteja en establiments comercials dedicats a aquesta activitat (fora d’aquests només es permet la neteja de vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula amb esponja i galleda d’aigua) i es permet la neteja de vehicles fora d’aquests locals per mantenir la seguretat i salut de les persones i animals.

Notícies relacionades

També es prohibeix la neteja de carrers i mobiliari urbà a particulars utilitzant mangueres d’aigua. Aquesta mesura no inclou la neteja amb pal de fregar, galleda i esponja o amb sistemes d’alta pressió.

Llegeix totes les notícies de Mollet del Vallès a EL PERIÓDICO Mollet del Vallès

Temes:

Mollet