Agenda local

Torna la Fira d’Artesans de Mollet: tot el que has de saber per a aquest cap de setmana

La fira recupera el seu format original amb més de 80 parades després de dos anys de restriccions

Torna la Fira d’Artesans de Mollet: tot el que has de saber per a aquest cap de setmana

Ayuntamiento de Mollet del Vallès

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els carrers del nucli antic de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) tornaran a acollir, del 16 al 18 de setembre, la 38a edició de la Fira d’Artesans, una de les fires d’artesania més visitades i prestigioses de Catalunya. Després de dos anys de restriccions, la Fira d’Artesans recupera aquest 2022 el seu format original, amb més de 80 parades d’autèntics productors artesans.

La inauguració serà aquest divendres 16 a les 19 h al Centre Cultural La Marineta. Els artesans se situaran als carrers Portugal, Sol, Bartomeu Robert, i plaça de l’Artesania, i dibuixen un recorregut que arribarà al carrer de Can Pacià. En aquesta 38a edició participen 30 parades d’alimentació i 51 parades d’artesania.

Entre els productes que s’hi podran trobar hi ha ceràmica, porcellana, papereria, marroquineria, seda, fusta, joieria o espelmes, entre d’altres. Quant als productes gastronòmics hi haurà olis, mel, fruita seca, torró, pa, dolços, vins, embotits, anxoves o formatges.

Per preservar la qualitat de la Fira, només poden participar-hi autèntics productors artesans, cosa que queda patent amb la mostra d’oficis en què l’artesà ens ensenya com treballa i, alhora, permet la participació del públic a través d’aquestes demostracions artesanes i els tallers familiars de pa artesà, ceràmica i papiroflèxia.

Novetats i tradicions

Babel és el títol de l’exposició que acollirà aquest any el Centre Cultural La Marineta amb motiu de la Fira d’Artesans. Es tracta d’una mostra de pintures a l’oli de Josep Nogué, l’autor del sol que representa la imatge de la fira.

Una de les singularitats de la Fira d’Artesans és la gran implicació del veïnat en l’organització. Cada any els veïns dissenyen i elaboren una decoració diferent per als carrers de Portugal, Sol, Can Pacià, Tajo i Bartomeu Robert. Aquest any la temàtica gira entorn dels sols de la fira.

Després de la inauguració de la Fira d’Artesans, el veïnat cou les sardines a les brases del foc que han encès i les reparteixen amb una llesca de pa i un vas de vi a la plaça de l’Artesania.

Els orígens

L’origen de la Fira d’Artesans es remunta a l’any 1984, quant el grup Tertúlia va decidir organitzar al carrer dels Fems una fira d’artesans ambientada amb elements de pagès, com les eines del camp, les panotxes i altres elements emblemàtics de la ciutat, com la font de la plaça.

Notícies relacionades

Els pintors van muntar una galeria de quadros al carrer i el veïnat es va mobilitzar per recolzar la proposta. A partir d’aquí, l’Ajuntament de Mollet es va implicar directament en aquesta iniciativa ciutadana per potenciar-la i ajudar a preservar i fomentar els productes artesans.

Llegeix totes les notícies de Mollet del Vallès a EL PERIÓDICO Mollet del Vallès