Mollet prohibeix fer foc a les zones forestals fins al 15 d’octubre

Tampoc es podrà encendre foc en un radi de 500 metres independentment de la seva finalitat

Mollet prohibeix fer foc a les zones forestals fins al 15 d’octubre

Ferran Nadeu.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un dia després d’haver fet una crida a la precaució per a la revetlla de Sant Joan, l’Ajuntament de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) ha anat un pas més enllà i ha aprovat avui mateix un ban en el qual estableix la prohibició de fer foc fins al 15 d’octubre.

Concretament, el text prohibeix encendre foc «amb qualsevol finalitat» als terrenys forestals del terme municipal i en un radi que arriba als 500 metres al voltant d’aquests. Així mateix, també posa de manifest la prohibició de llançar objectes encesos o l’ús de bufadors que es facin en les vies de comunicació per travessar terrenys forestals. Amb aquestes mesures de prevenció, el consistori vallesà vol minimitzar el risc d’incendis durant els mesos d’estiu que ja s’estan produint en altres demarcacions catalanes.

En cas que per alguna raó sigui imprescindible fer foc, el ban explica que s’ha d’obtenir «ineludiblement» una autorització del Servei de Prevenció d’Incendis Forestals del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. La petició ha d’indicar el motiu pel qual es vol fer foc i el lloc on es vol fer.

Notícies relacionades

Per tot això, des de l’ajuntament han redoblat els seus esforços en traslladar a la ciutadania un missatge de responsabilitat i civisme per aconseguir que durant aquestes dates l’ús d’artefactes pirotècnics estigui sota control.

Més notícies de Mollet del Vallès en l’edició local d’EL PERIÓDICO