Amb l’oenagé Labdoo

Mollet posa en marxa un projecte per donar una segona vida a ordinadors en desús

  • Els dispositius «s’entregaran després a centres educatius o a persones en situació de vulnerabilitat de la ciutat»

Mollet posa en marxa un projecte per donar una segona vida a ordinadors en desús

Ayuntamiento de Mollet

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) posa en marxa un projecte de recollida d’ordinadors portàtils antics o en desús. Els dispositius «s’entregaran després a centres educatius o a persones en situació de vulnerabilitat de la ciutat», expliquen des del consistori. El projecte es basarà en el protocol d’actuació de l’oenagé Labdoo, que es dedica a recollir ordinadors antics per actualitzar-los i repartir-los arreu del món.

D’aquesta manera, particulars i empreses podran entregar equips informàtics que ja no utilitzin a l’Espai Mollet Hub o a la Comissaria de la Policia Municipal. Han de ser de manera preferent ordinadors portàtils que es posin en marxa i que tinguin almenys un giga de RAM. «Han d’entregar-se amb el carregador», matisen des de l’Ajuntament de Mollet.

L’Ajuntament formarà equips de voluntaris que esborraran les seves dades personals i actualitzaran els dispositius amb programes educatius. Així, les persones que estiguin interessades a ser voluntàries poden escriure a l’adreça electrònica molletcircular@molletvalles.cat.

Segona vida

El regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto, ha explicat que l’objectiu del projecte és «lluitar contra la vulnerabilitat digital» i ha afegit que «no pot ser que hi hagi nens i nenes que facin els deures amb un telèfon mòbil».

Notícies relacionades

Per la seva banda, la representant de Labdoo, Elena Parpal, ha advertit que «l’obsolescència no és dels ordinadors, sinó dels programes instal·lats». Per aquesta raó, ha assegurat que «un ordinador vell pot tornar a ser eficient, ràpid i potent».

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO