Ordenances fiscals

Mollet del Vallès congela la taxa de guarderies, aigua i terrasses i apuja l’IBI i l’IAE

  • Es va aprovar amb els vots favorables de l’equip de govern i Junts per Mollet i i les abstencions d’Ara Mollet-ERC-MES, Mollet amb Comú i Ciutadans

Mollet del Vallès congela la taxa de guarderies, aigua i terrasses i apuja l’IBI i l’IAE

Ayuntamiento de Mollet

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ple de l’Ajuntament de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) va aprovar aquest dilluns de forma provisional les ordenances fiscals i preus públics per a l’any 2022, presentades pel govern municipal.

Uns comptes «caracteritzats per la contenció fiscal dels impostos i taxes que s’apliquen a les famílies, i les quals conserven tot el gruix de bonificacions socials que ja existeixen, ampliant les tarifacions socials i continuant bonificant les energies renovables», defensen des del govern local.

En aquest sentit, es congelen i, per tant, es mantenen igual que l’any passat, els impostos i taxes que afecten, per exemple, les guarderies, l’Escola Municipal de Música i Dansa, l’atenció domiciliària, l’aigua, les terrasses de l’hostaleria i la zona blava.

Pel que fa a l’impost de béns i immobles (IBI) i l’impost sobre activitats econòmiques (IAE), s’apugen, tot i que des de l’executiu municipal remarquen que «s’actualitzen per sota de l’IPC». Una pujada mitjana d’«entre 50 i 60 cèntims al mes», va apuntar la regidora d’Economia, Mireia Dionisio, amb referència a la pujada de l’IBI.

La proposta d’ordenances i preus públics per a l’any vinent es va aprovar amb els vots favorables de l’equip de govern, format pel PSC i Podem Mollet, Junts per Mollet, i les abstencions d’Ara Mollet-ERC-MES, Mollet amb Comú i Ciutadans.

Ampliació de les tarifacions socials

Per a aquest 2022 s’amplien les tarifacions socials a la taxa d’aigua, amb una taxa reduïda i una altra de «súper reduïda» i en el programa d’Activitats, Cursos i Tallers i Mou-te! En tots els casos, les tarifacions aniran en funció dels ingressos familiars. Així mateix, es mantenen les tarifacions socials ja existents com són les que afecten les escoles bressol i els residus.

Notícies relacionades

 «Un any més hem dedicat tots els nostres esforços per mantenir l’equilibri entre sostenir la qualitat de tots els serveis públics que oferim a la ciutat i, alhora, no només no augmentar impostos, sinó congelant els més importants i mantenint tot el gruix de bonificacions», va defensar Dionisio.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO