Novetat literària

Mollet acull la presentació del llibre ‘El PSUC a Santa Coloma de Gramenet’

El Centre Cultural La Marineta serà l’enclavament local de l’esdeveniment aquest dijous a les 19.00 h

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Centre Cultural La Marineta de Mollet del Vallès acollirà aquest dijous a les 19.00 h la presentació del llibre El PSUC a Santa Coloma de Gramenet 1936-1979, de l’autor Josep Maria Corral.

El llibre, prologat per la catedràtica d’història contemporània de la UAB Carme Molinero, està escrit, segons l’autor, amb l’objectiu d’aportar innovació historiogràfica i recuperar memòria històrica.

Notícies relacionades

És una obra que recorre la història de Santa Coloma, que tracta les situacions polítiques, reivindicatives i socials, d’aquests 43 anys, tenint el PSUC com a fil conductor. Alhora, el llibre és una radiografia de la Catalunya metropolitana de les migracions dels anys 50, 60 i 70.

 L’acte, organitzat per la Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO del Vallès Oriental-Maresme-Osona, vol recuperar una part de la memòria històrica, a través de la història de la gent del PSUC de Santa Coloma i «la seva lluita heroica contra la dictadura», apunten des de l’organització, i com a exemple de «projecte transformador».

Temes:

Ajuntaments