Celebracions i Covid-19

La Festa Major de Mollet finalitza amb més de 10.000 persones de públic malgrat la pandèmia

  • Els actes programats pel consistori van vendre un total de 5.650 entrades, el 75% de les quals es van adquirir en línia i la resta, presencialment

La Festa Major de Mollet finalitza amb més de 10.000 persones de públic malgrat la pandèmia

Ayuntamiento de Mollet

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Festa Major de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) va finalitzar amb més de 10.000 persones de públic en els diferents espectacles i activitats programades malgrat que es va haver ded celebrar amb mesures de seguretat i restriccions per la pandèmia de la Covid-19. Així, durant el transcurs dels diferents actes, els assistents van haver d’estar asseguts i amb la mascareta posada. «Les 80 activitats del programa es van poder dur a terme sense cap incident», remarquen des de l’Ajuntament de Mollet.

Els actes programats pel consistori van vendre un total de 5.650 entrades, el 75% de les quals es van adquirir en línia i la resta presencialment al Mercat Vell o al Centre Cultural de La Marineta.

Les entrades tenien un preu simbòlic d’entre 1 i 4 euros i no hi havia taquilla al lloc dels espectacles. Així, la recaptació total ha sigut de 6.471 euros que «aniran a parar íntegrament el Banc d’Aliments».

A causa de la Covid-19, l’assistència als espectacles o activitats requeria entrada anticipada. La Festa Major s’ha hagut de celebrar en espais delimitats com el parc de Can Mulà, el pati dels Col·legis Nous, l’Envelat i el Museu Abelló. Els grups han organitzat les seves activitats a l’Institut Aiguaviva i l’Escola Montseny.

Entrades esgotades

Les entrades es van esgotar en gairebé una trentena d’actes del programa, com: La Magia de Jandro, les Bombolles morades a mogollón, la Nit de monòlegs torrats o concerts de Carmen & Kitflus, Versión imposible, Velvet Candles, The Sick Boys, Strombers i DEM.

Les localitats de la Tarda de Cultura Popular i del Ball dels DiablesBenvinguts a l’infern es van esgotar poques hores després que es posessin a la venda.

En aquest sentit, les 80 activitats del programa es van poder dur a terme «amb total normalitat i sense cap incident». Malgrat això, la policia municipal i els Mossos van haver de dispersar grups de joves, «la majoria dels quals eren de fora de Mollet», que es van concentrar al parc de Ca l’Estrada durant les nits i «van provocar alguns disturbis», expliquen des del govern local.

De fet, alguns veïns de Mollet van denunciar via xarxes socials l’incivisme i el soroll que feien aquestes persones.

Punt Lila

El Punt Lila, instal·lat a Can Mulà i amb un equip itinerant, va fer arribar material informatiu i de sensibilització a unes 2.000 persones. «En els quatre dies que va funcionar, dues persones es van dirigir al per incidències», assenyalen des del consistori.

Notícies relacionades

La novetat d’aquest any era la posada en marxa del telèfon i WhatsApp 616777607, que va permetre resoldre una incidència. «Cap de les incidències va derivar en denúncia», afegeixen.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO