Cridar l’atenció de la societat

Mollet promou l’ús i la normalització de la llengua de signes

L’Ajuntament es va afegir al Dia Nacional de les Llengües de Signes, que es va celebrar sota el lema I tu, ¿per què signes?’

Mollet promou l’ús i la normalització de la llengua de signes
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) es va sumar aquest dilluns 14 de juny al Dia Nacional de les Llengües de Signes, que es va celebrar sota el lema I tu, ¿per què signes?’. Segons recull Europa Press, aquest dia es va adoptar el 2014 en Consell de Ministres i, des d’aleshores, es commemora cada 14 de juny perquè aquell mateix dia de 1936 es va constituir la Confederació Nacional de Persones Sordes (CNSE), entitat que al costat de la seva xarxa associativa ha fet possible que aquestes llengües, la llengua de signes espanyola i la catalana, «siguin valorades en la societat».

El consistori molletà defensa que aquest dia nacional és una oportunitat per cridar l’atenció de la societat perquè conegui aquest llenguatge que utilitzen les persones sordes, promoure el seu ús i normalitzar-lo.

«Estem treballant amb noves accions per continuar avançant en l’accessibilitat i la plena igualtat d’oportunitats de totes les persones en el seu contacte amb l’Administració Pública», va asseverar la coordinadora de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Mollet, Ana M. Díaz.

Recolzament tècnic i econòmic

Entre altres actuacions, l’Ajuntament dona recolzament als «diferents programes d’activitats culturals i esportius durant tot l’any dirigides a persones sordes, contracta intèrprets en actes massius o en aquells que el col·lectiu de persones sordes comuniquen que assistiran», assenyalen des de l’executiu local.

Notícies relacionades

 També afegeixen que el consistori té establert un conveni amb l’Associació de Sords de Mollet i «se’ls dona recolzament tècnic i econòmic, i es fan cursos, a través de l’Associació ADIMO, d’interpretació de llengua de signes per a la ciutadania i un taller específic de llengua de signes una vegada a la setmana a l’escola Sant Vicenç».

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO