Memòria col·lectiva

Mollet s’afegeix al Dia internacional dels Arxius amb una mostra sobre les dones de la seva indústria tèxtil

  • En el segle XX, Mollet es va especialitzar en la indústria sedera, la principal mà d’obra de la qual eren dones

Mollet s’afegeix al Dia internacional dels Arxius amb una mostra sobre les dones de la seva indústria tèxtil

Ayuntamiento de Mollet

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un any més, l’Ajuntament de Mollet (Vallès Oriental) s’ha adherit a la commemoració del Dia internacional dels Arxius (9 de juny) amb l’objectiu de «posar de manifest la importància dels arxius per garantir una gestió eficaç i transparent de les administracions, preservar el dret a la informació de la ciutadania i assegurar la memòria individual i col·lectiva».

Així, del 7 al 13 de juny se celebra la Setmana Internacional dels Arxius (SIA), un esdeveniment promogut pel Consell Internacional d’Arxius (CIA) que es commemora a tot el món. L’any passat, els arxius es van unir per donar protagonisme als usuaris, en un moment excepcional a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Aquest any, l’Ajuntament de Mollet del Vallés, mitjançant l’Arxiu Històric Municipal de Mollet del Vallès (AHMMV) i el Centre d’Estudis Molletans (CEM), participa amb la mostra fotogràfica Les dones i la indústria tèxtil a Mollet del Vallès (1845-2007).

Notícies relacionades

«CS’ha de al recordar que, tot just començar el segle XX, la indústria va revolucionar aquell Mollet de poc més de 2.000 habitants», remarquen des del consistori. El tèxtil va tenir un paper fonamental el segle passat i, a diferència d’altres poblacions vallesanes, Mollet es va especialitzar en la indústria sedera, la principal mà d’obra de la qual eren dones.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO