Matèria orgànica

Mollet del Vallès distribuirà compost gratuït per a horts i jardins

Els centres de recollida de residus del Vallès Oriental oferiran del 2 al 8 de maig 50 litres de compost per persona i dia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Coincidint amb la Setmana Internacional del Compost (#ICAW2021), els centres de recollida de residus del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental oferiran del 2 al 8 de maig de manera gratuïta 50 litres de compost per persona i dia. Aquesta iniciativa forma part de les accions incloses a la Setmana Internacional del Compost, que aquest any centra la seva temàtica en el cicle de la matèria orgànica: creix, menja, composta, repeteix.

El centre de recollida de Mollet del Vallès també participarà en aquesta iniciativa i a partir del 2 de maig repartirà de manera gratuïta aquests 50 litres de compost (l’equivalent a dos cubs) per persona i dia. «Cada usuari haurà de portar el seu recipient i haurà de respectar les mesures de seguretat per la Covid-19 establertes. També podrà obtenir informació sobre com utilitzar-lo», expliquen des de l’Ajuntament de Mollet.

L’objectiu de la campanya, promoguda pel Consorci de la Gestió de Residus del Vallès Oriental, és fomentar l’ús del compost procedent de la recollida selectiva de la fracció orgànica i recompensar a la ciutadania el seu esforç per separar la matèria orgànica a casa de manera correcta facilitant així que es pugui obtenir compost i biogàs.

Notícies relacionades

El compost que es repartirà procedeix de la planta de digestió anaeròbia i de compostatge de Granollers, on es tracta la matèria orgànica que es recull de maneera separada al Vallès Oriental, el Maresme i alguns municipis del Moianès. Les seves característiques permeten que aquest producte pugui ser utilitzat en diversos àmbits i activitats, tals com: adobament natural en agricultura o fertilitzant en tasques de jardineria i en la formulació de substrats.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO