Reivindicació compartida

Mollet recupera el pas de cautxú de l’estació de tren per a persones amb mobilitat reduïda

S’aplicarà un nou protocol elaborat per Adif, que obligarà els trens a reduir la velocitat quan passin pel municipi

abertran41415719 barcelona 26 12 2017  sociedad   v as del tren la mina      190115123702

abertran41415719 barcelona 26 12 2017 sociedad v as del tren la mina 190115123702

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) ha celebrat aquest dijous 1 d’abril que recuperarà el pas de cautxú de l’estació de tren perquè puguin passar les persones amb mobilitat reduïda. Segons indiquen des del consistori, Renfe ha comunicat la reobertura de la passarel·la que connecta les andanes de les estacions de Sant Feliu, Molins de Rei i Mollet per al divendres 2 d’abril, una vegada aplicat el protocol per part d’Adif que farà disminuir la categoria del tram de risc d’«alt» a «moderat», una vegada s’hagi implementat la nova senyalització.

La comunicació es produeix després que el 26 de març Renfe i Adif donessin resposta a les reiterades peticions dels tres consistoris en què se’ls instava a «trobar procediments extraordinaris i mesures de seguretat que no contemplessin el tancament d’aquest pas», ateses les situacions particulars dels tres municipis i l’afectació als usuaris més vulnerables que suposava.

Així, Renfe s’ha encarregat aquest dijous de canviar la senyalització d’acord a la normativa per donar resposta a l’aplicació d’aquest nou protocol elaborat per Adif, que obligarà els trens a reduir la velocitat quan passin pel municipi. Així, a partir del divendres 2 d’abril les persones usuàries del servei de tren podran creuar les vies, sempre amb la màxima precaució, fins que les estacions siguin plenament accessibles. «L’empresa pública ha confirmat que de manera preventiva mantindrà durant uns dies personal de seguretat com a recolzament per quan s’acostin els combois a l’estació», assenyalen des de l’ajuntament molletenc.

Per la seva banda, l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha volgut agrair «a la directora de Rodalies de Catalunya, Mayte Castillo, la celeritat a trobar una solució a les nostres demandes, però des de Mollet continuem recordant que estem davant una proposta transitòria i que continuem demanant una solució definitiva».

Una reivindicació compartida

Notícies relacionades

Renfe aplicarà aquestes mesures a les estacions de Mollet, Molins de Rei i Sant Feliu, les tres afectades per la resolució de Renfe. Els tres municipis es van ajuntar per trobar una solució alternativa a la supressió dels passos entre andanes, després que el 9 de març Renfe Catalunya comuniqués per carta als tres ajuntaments la intenció de tancar-los en aplicació del Reial Decret 929/2020.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO