Solució temporal

Renfe reduirà la velocitat dels trens a Mollet per poder mantenir el pas a nivell

  • El municipi aplaudeix la mesura, que també inclou Sant Feliu i Molins i que descarta el tancament inicialment previst per la ferroviària

  • L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, manté que «aquesta ha de ser una solució provisional i que cal trobar la solució definitiva

Renfe reduirà la velocitat dels trens a Mollet per poder mantenir el pas a nivell
1
Es llegeix en minuts

Renfe i ADIF s’han compromès a mantenir els passos a nivell de les estacions de Mollet del Vallès, Sant Feliu de Llobregat i Molins de Rei. Ho faran a partir d’un nou protocol acordat divendres passat, 26 de març, en què s’estableix que els trens reduiran la velocitat quan passin per aquestes tres localitats.

Amb aquesta mesura es preveu reduir el risc dels passos de cautxú d’un nivell «alt» a «moderat», cosa que permet complir el Reial Decret 929/2020 de Seguretat Operacional i Interoperabilitat Ferroviàries. Aquest era el document amb què Renfe i ADIF argumentaven la necessitat de tancar els passos, un extrem rebutjat pels ajuntaments afectats.

Després de l’anunci fet aquest divendres, els tres consistoris avisen que hi haurà uns dies d’impàs fins a l’aplicació de les noves directrius. En aquest període es procedirà a retirar la senyalització actual que prohibeix l’ús dels passos a nivell i se substituirà per cartells que recomanaran creuar les vies amb precaució.

Notícies relacionades

Tot i que els consistoris afectats van celebrar la notícia, l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, va expressar que «aquesta ha de ser una solució provisional i que cal trobar la solució definitiva, que passa per la remodelació i accessibilitat de l’estació de manera urgent».

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO