Aconseguir la immunitat de grup

Els CAP de Mollet inicien la vacunació contra la Covid-19 dels de més de 80 anys, cuidadors i persones dependents

  • Els centres contactaran directament amb les persones a qui toqui vacunar-se per concertar dia i hora de subministrament del fàrmac

  • En les situacions en les quals no sigui possible desplaçar-se al punt de vacunació, «es farà als domicilis», recorden des del consistori vallesà

Els CAP de Mollet inicien la vacunació contra la Covid-19 dels de més de 80 anys, cuidadors i persones dependents
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els dos centres d’atenció primària (CAP) de Mollet del Vallès (Vallès Oriental), el de Plana Lledó i el de Can Pantiquet, han començat aquest divendres, 19 de febrer, a administrar les vacunes contra la Covid-19 a les persones de més de 80 anys, als cuidadors i les persones dependents de les seves respectives zones d’influència.

Des de l’Ajuntament de Mollet expliquen que els centres contactaran directament amb les persones a qui toqui vacunar-se per concertar dia i hora de subministrament del fàrmac.

Així, a aquelles persones que puguin desplaçar-se se les emplaçarà perquè vagin al punt de vacunació o al centre de dia que els correspongui. En les situacions en les quals no sigui possible, «es farà als domicilis», recorden des del consistori vallesà.

Importància de la vacunació

A més, des de l’ajuntament també recorden que la vacunació té per objectiu arribar a la immunitat de grup, «cosa que és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia»; quan una part de la població ja té els anticossos proporcionats per la vacuna, el virus queda bloquejat i disminueixen la seva propagació i els contagis.

En aquest context, la vacuna contra la Covid-19 es converteix en l’eina principal per fer front a la pandèmia. D’aquesta manera, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ja ha detectat una reducció del 80% de les infeccions entre els col·lectius que ja l’han rebut.

El coronavirus a Mollet

Segons les últimes dades publicades per Salut, Mollet del Vallès acumula ja 3.845 casos positius de Covid-19 des que va començar la pandèmia. En aquest temps, 138 veïns de la ciutat han mort a causa de la malaltia. Actualment, 10 persones del municipi es troben ingressades amb Covid. Pel que fa al risc de rebrot, la corba fa més d’una setmana que està en descens, però el risc encara és molt alt (224).

Així, el Departament de Salut, l’Ajuntament de Mollet del Vallès i la Fundació Sanitària Mollet ultimen les actuacions per iniciar les obres d’ampliació del Servei d’Urgències de l’Hospital de Mollet. Aquest dijous, 18 de febrer, la consellera de Salut, Alba Vergés, acompanyada de l’alcalde, Josep Monràs, va visitar l’hospital i els espais on s’ha de produir aquesta ampliació.

Notícies relacionades

El projecte té per objectiu donar resposta a l’augment de la població de referència, a l’increment de demandes especialitzades d’atenció urgent i a les noves necessitats sorgides durant la pandèmia de la Covid-19.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA