Servei a més de 165.000 habitants

Salut anuncia l’ampliació del servei d’urgències de l’Hospital de Mollet

  • L’espai tindrà 500 m2, un 50% més dels actuals, i augmentarà un 30% els punts d’atenció

  • La inversió prevista és d’1,3 milions d’euros per al projecte executiu i l’obra i 400.000 euros per a l’equipament

  • L’actuació pretén millorar el circuit d’atenció per donar resposta a les necessitats sorgides durant la pandèmia 

Salut anuncia l’ampliació del servei d’urgències de l’Hospital de Mollet
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Departament de Salut, l’Ajuntament de Mollet del Vallès i la Fundació Sanitària Mollet ultimen les actuacions per començar les obres d’ampliació del servei d’urgències de l’Hospital de Mollet (Vallès Oriental). Aquest dijous 18 de febrer, la consellera de Salut, Alba Vergés, acompanyada de l’alcalde Josep Monràs, ha visitat l’hospital i els espais on s’ha de fer aquesta ampliació. El projecte vol donar resposta a l’augment de la població de referència, a l’increment de demandes especialitzades d’atenció urgent i a les noves necessitats sorgides durant la pandèmia de la Covid-19.

L’ampliació dotarà el servei d’urgències de gairebé 500 m2 més, passant de 1.000 m2 a 1.500 m2 de superfície total construïda i «permetrà sectoritzar i diferenciar els diferents processos d’urgències», expliquen des de Salut. Així mateix, els nous espais augmentaran gairebé un 30% el nombre de punts d’atenció (10 punts més que els actuals) i incorporaran un servei d’imatge diagnòstica dins la mateixa unitat per agilitar els processos. Des de Salut expliquen que la inversió prevista és d’1,3 milions d’euros per al projecte executiu i l’obra i 400.000 euros per a l’equipament.

«El projecte s’ha dissenyat perquè sigui possible establir una atenció especialitzada i diferenciada per a pacients fràgils, pediàtrics, traumatològics o agitats», remarquen des de Salut. Concretament, la nova estructuració d’urgències preveu dos boxs i dos punts de tractament per a pediatria, sis boxs per a traumatologia, cinc boxs d’observació per a pacients geriàtrics o fràgils i un box de seguretat.

Per poder continuar donant resposta a les necessitats generades per la pandèmia de la Covid-19, s’han dissenyat circuits sectoritzats per a pacients respiratoris, separats de les urgències de nivell I, i s’incorporaran dos espais de pressió negativa.

Atenció a més de 165.000 habitants

Per a la consellera, la pandèmia ha posat de manifest que és possible treballar en xarxa i ha convidat a seguir en aquesta línia «amb l’objectiu d’aconseguir el màxim benestar possible per a la ciutadania». Per la seva banda, l’alcalde Monràs ha recordat que «ja fa temps que es reclamava la necessitat d’ampliar les urgències de l’hospital per a una millor atenció als més de 165.000 habitants a qui el centre dona servei». L’alcalde també ha volgut «agrair l’esforç de la conselleria, així com a l’imprescindible treball conjunt del Servei Català de Salut, la Fundació Sanitària i l’ajuntament.»

La gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, Anna Aran, ha posat en relleu el compromís del centre hospitalari de Mollet durant la pandèmia i la feina dels seus professionals per recuperar de seguida l’activitat i minimitzar els efectes de la Covid-19. Aran ha destacat també el consens en aquest projecte i ha manifestat la voluntat de continuar avançant per millorar l’atenció.

Notícies relacionades

El president de la Fundació Sanitària Mollet, Andreu Llargués, i el seu director general, Jaume Duran, també han remarcat la importància d’aquest projecte. «Les noves urgències són una aposta per donar resposta a necessitats de la població de referència que venim detectant des de fa temps alhora que es té en compte una nova situació epidemiològica que ha vingut per quedar-se i que ens permet millorar les condicions de treball dels professionals», ha resumit Duran.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA