Cultura local

Mollet presenta unes jornades virtuals dedicades als documents, cronistes i literats de la ciutat

  • Les conferències seran totalment virtuals i es faran entre el 16 de febrer i el 4 de març, en dues sessions setmanals

  • Els assistents també podran descobrir a partir de quin moment «les lletres es van fer art» i quina és la producció literària actual de la ciutat

Mollet presenta unes jornades virtuals dedicades als documents, cronistes i literats de la ciutat
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sota el títol ‘Mollet, cronistes, papers i lletres’, les XXII Jornades del Centre d’Estudis Molletans (CEM) se centren en els personatges, documents i publicacions que han contribuït de manera decisiva en el saber molletenc. Des de l’Ajuntament de Mollet (Vallès Oriental) expliquen que les jornades seran totalment virtuals i es faran entre el 16 de febrer i el 4 de març, en dues sessions setmanals.

Mollet és una ciutat amb més de 1.000 anys d’història documentada. Per aquesta raó, el CEM proposa un viatge per descobrir, «de manera curiosa i amena», els primers documents on apareix Mollet, qui van ser els primers estudiosos que es van interessar pel municipi vallesà, què han aportat i què queda per saber.

Els assistents a les jornades també podran descobrir a partir de quin moment «les lletres es van fer art» i quina és la producció literària actual de Mollet. Es tractaran noms com Vicenç Plantada, Francesc Maspons, Pere Bonvilà, Joan Ambròs i Lloreda, Josep Molas, Joan Solé Tura i autors actuals com Josep Masats i Josep Serra.

També es parlarà de la importància dels arxius i els documents que aquests custodien, dels primers llibres editats a Mollet, així com de l’origen, més que centenari, de la premsa escrita.

Jornades virtuals

En el marc de la pandèmia, les XXII Jornades del CEM tindran format de videoconferència a causa de la pandèmia derivada de la Covid-19 i s’hi podrà accedir «de manera totalment gratuïta», remarquen des del consistori. Les videoconferències tindran lloc del 16 de febrer al 4 de març, al llarg de 6 sessions, tots els dimarts i dijous de 19 a 20 h.

Notícies relacionades

Així, des de l’Ajuntament expliquen que la previsió és que el resultat de tot aquest treball vegi la llum publicat en forma de monogràfic.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA