Condicionat pel virus

Mollet adapta el seu Carnaval a un format virtual per la pandèmia de la Covid-19

  • Aquest any, la festa entrarà a les cases i a les escoles de la ciutat a través de les xarxes socials, la web municipal i Vallès Visió

  • Aquest diumenge passat es va emetre ja l’Arribada i el Pregó del Carnaval, i, el pròxim diumenge 14, a les 19 h, es retransmetrà el Judici del Carnestoltes

Mollet adapta el seu Carnaval a un format virtual per la pandèmia de la Covid-19
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Carnaval 2021 de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) no es pot celebrar a l’espai públic de la ciutat per la situació sanitària derivada de la Covid-19. Així, l’Ajuntament de Mollet ha decidit celebrar aquesta festa, tan arrelada al municipi, fent entrar a les llars i a les escoles l’Arribada del Carnestoltes, el Ball del Barraló i les comparses de carnaval a través de les xarxes i la web de l’ajuntament, i la televisió del Baix Vallès.

Des de diumenge passat 7 de febrer, aquests canals ofereixen a la ciutadania el Carnaval 2021 sense moure’s de casa. És «un Carnaval diferent i adaptat a la situació de pandèmia, ja que les autoritats sanitàries no permeten que se celebri a l’espai públic», expliquen des del consistori.

A causa del confinament, aquest any Vallès Visió ofereix una programació especial dedicada al Carnaval. Aquest diumenge passat es va emetre ja l’Arribada i el Pregó del Carnaval, i, el pròxim diumenge 14, a les 19 h, es retransmetrà el Judici del Carnestoltes.

Per la seva part, el senyor Carnestoltes també farà arribar a totes les escoles, centres educatius i escoles bressol de la ciutat un estoig pedagògic carregat de materials perquè puguin celebrar i treballar aquesta festa.

Un Carnaval 2022 amb més color i alegria

En el Centre Cultural La Marineta es podrà veure l’exposició de les Comparses del Carnaval de Mollet: la Comparsa de Carnaval i la Comparsa dels Poders, des del dilluns 8 fins al dimecres 17 de febrer, de 15.30 a 21 h.

La regidora de Cultura, Mercè Pérez Piedrafita, ha dit que «aquest any serà un Carnaval diferent, però esperem que l’any vinent llueixi amb tot el seu color i alegria». Pérez ha agraït que el Carnaval 2021 també es pugui celebrar gràcies a la col·laboració de les escoles de Mollet, la Cia Carnamolles, Pep Callau i els Pepsicolen, i Galiot Teatre.

Més agraïments

Notícies relacionades

Tot i que aquest any no puguin participar perquè la situació de la Covid-19 no permet actes en places i parcs, la regidora de Cultura també ha agraït la tasca d’altres edicions de l’Esbart Dansaire de Mollet, dels Diables, Mercat Municipal, de la Casal Cultural, la comparsa de Gegants, Comissió manyeria, els avis i àvies de l’Ateneu Gent Gran, de l’Associació de Veïns de la Fira d’Artesans, de la banda de músics que acompanya el festeig, i dels centres recreatius i entitats que participen a la Rua.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA