Barcelona acollirà Puzzle X, un nou congrés mundial de tecnologia

  • La capital catalana celebrarà la primera edició d’aquest esdeveniment científic sobre els materials del futur durant l’Smart City Congress de novembre

  • La iniciativa compta amb el recolzament de la Generalitat de Catalunya, l’alcaldia de Barcelona, el Govern d’Espanya, Fira de Barcelona, Mobile World Capital i GSMA

Barcelona acollirà Puzzle X, un nou congrés mundial de tecnologia

Carles Planas Bou

1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Barcelona seguirà sent seu d’esdeveniments internacionals punters. És el cas de Puzzle X, un nou congrés centrat en el desenvolupament dels anomenats materials del futur que ha sigut anunciat aquest dimecres durant la celebració del Mobile World Congress (MWC).

Aquest nou esdeveniment pretén convertir la capital catalana en un punt de reunió que reuneixi la comunitat científica, empreses, start-ups i fons de capital risc que busquin invertir en projectes innovadors. Zina Jarrahi Cinker, directora general d’AMPT i impulsora del projecte, ha assegurat que la intenció de Puzzle X és reunir 500 persones durant la primera edició, que se celebrarà del 16 al 18 de novembre en el marc de la Smart City Expo World Congress.

«Volem que es converteixi en un altre Mobile», ha assenyalat John Hoffman, director executiu de GSMA, organitzadora del congrés mundial de tecnologia que acull aquests dies Barcelona i l’Hospitalet. «No hi ha una cosa igual a tot el món».

Què són els materials del futur

Notícies relacionades

Els anomenats materials del futur són poc coneguts, però tenen una importància vital. Es tracta de substàncies com el grafè, les nanoestructures de carboni, els semiconductors o els compostos polimèrics que s’utilitzen cada dia en productes com els filtres d’aigua o la roba impermeable.

«El potencial més transformador serà per a aquells usos que encara no coneixem», ha apuntat Jarrahi Cinker. I és que els experts creuen que aquests materials revolucionaran diferents sectors industrials al permetre construir avions més lleugers, ordinadors més ràpids o plantes de dessalinització més eficients.