Avanços en connectivitat

5G en plena expansió

Les xarxes 5G es van començar a implantar-se el 2019, però les seves bases es van establir ja el 2016. Avui, malgrat que la pandèmia de la Covid-19 ha retardat alguns projectes en la seva implantació, al nostre país és un fet amb un 80% de la població amb cobertura 5G

5G en plena expansió
1
Es llegeix en minuts

Un dels canvis importants que porta el 5G a les nostres vides se centra en l’educació. L’alumne tindrà accés al campus virtual des de qualsevol moment i lloc. Aquests són uns altres avantatges del 5G:

Velocitat

L’avanç destacat d’aquesta tecnologia es relaciona amb la velocitat. El servei 5G permet navegar fins a 10 GBps (gigabytes per segon), 10 vegades més ràpid comparat amb les fibres òptiques del mercat. 

Latència

Amb la xarxa 5G es redueix a 5 mil·lisegons, un període de temps imperceptible. Característica imprescindible quan la immediatesa de resposta (per exemple les cirurgies a distància) és necessària per treballar amb seguretat.

Cobertura

La infraestructura 5G permet més dispositius mòbils connectats alhora. Suporta simultàniament més d’un milió de telèfons mòbils per quilòmetre quadrat.

Internet

El 5G augmentarà 10 vegades el rendiment a internet, cosa que obrirà un món de possibilitats per a aplicacions com ara la realitat augmentada i realitat virtual, o aplicacions que encara no podem imaginar.

Dispositius

L’oferta de mòbils 5G és en l’actualitat molt completa, ja que gairebé totes les marques els han inclòs al seu catàleg de producte. Quant a la gamma de preus, ja se situen també en la gamma mitjana de preu.

IoT

Notícies relacionades

Les capacitats de 5G obren la possibilitat que un nombre massiu de coses estiguin recollint, transmetent i compartint dades per mitjà de sensors per realitzar innovadors serveis a casa.

Beneficis

Segons dades proporcionades per la Comissió Europea, la tecnologia 5G tindrà ingressos equivalents a 225.000 milions d’euros per al 2025. Es preveu així mateix el naixement d’una nova generació d’empreses i serveis als usuaris.

Temes:

Mòbils 5G