Patrocina:

ENTREVISTA

Eva Fabry: «Les dones obtenen menys finançament»

EL PERIÓDICO i Mobile World Capital Barcelona descobreixen, cada dues setmanes, els perfils més innovadors i creatius que estan construint una societat millor a través de la tecnologia

women-in-tech--premios-d-lab 181018 alta-1

women-in-tech--premios-d-lab 181018 alta-1

2
Es llegeix en minuts
Estel Estopiñan

La integració femenina en el mercat laboral ha marcat la independència de la dona en les últimes dècades. Ara, ens enfrontem a un nou repte com a societat, i és el de reduir l’actual bretxa de gènere digital. Moltes són les dones que batallen per eliminar les diferències de gènere al sector tecnològic, i un referent és Eva Fabry, directora del Centre Europeu de Dona i Tecnologia. Fabry va participar a la taula de debat Dones en la Indústria Tecnològica, canviant estereotips, celebrada en el context de l’entrega de premis del quart repte d-LAB (MWCapital) que guardonava projectes digitals centrats a disminuir la bretxa de gènere digital. 

¿Quines implicacions té la bretxa de gènere digital per a les dones?  

Moltes, sobretot als països en desenvolupament. En regions com el Sàhara, la xifra és realment alarmant, perquè 300 milions de dones no tenen accés al mòbil, un 64% del total. A més, això suposa que famílies senceres no poden accedir a la transformació digital.  

¿I a Europa?

Les estadístiques tampoc donen xifres esperançadores. Per exemple, a l’entorn start-up només el 16% de les persones que funden una empresa emergent són dones. A més, elles obtenen molt menys finançament per als seus negocis i això comporta que tinguin menys oportunitats per expandir-los.

¿Què fan els sectors públic i privat per minimitzar aquests fets? 

Cada vegada hi ha una col·laboració més gran entre el sector públic i privat, però queda molt per fer. Les accions que estem desenvolupant són comunes a gairebé tots els països europeus: formació digital, ‘mentoring’ a dones, i, en general, s’està treballant en la inserció de les dones al sector de la innovació tecnològica i digital. 

¿Com poden ajudar a reduir la bretxa de gènere digital els projectes que neixen d’iniciatives com la de d-LAB? 

La manera com els guanyadors del repte d-LAB, Inspiring Girls i Fluttr, pretenen reduir la fractura digital de gènere és, sens dubte, un gran començament. Inspiring Girls, per exemple, crea consciència i dona visibilitat a dones emprenedores que tenen potencial per convertir-se en models a seguir per a altres joves de tot el món. 

¿I com donar continuïtat a aquests projectes? 

Iniciatives com d-LAB s’haurien d’expandir per tota la Unió Europea. Aquesta iniciativa no s’ha de quedar només a Espanya, ha de ser el model a seguir per a altres països del món, hem d’estendre el missatge que Barcelona i Mobile World Capital Barcelona han llançat aquesta gran iniciativa. 

Notícies relacionades

¿Com contribueix el Centre Europeu per a Dones i Tecnologia en la reducció de la bretxa de gènere digital? 

Desenvolupem accions perquè les dones siguin més felices i estiguin més apoderades. Com més gran sigui la innovació i la transformació digital de la societat, major serà el reconeixement personal i econòmic de les dones.

Temes:

Startups