Patrocina:

Zuckerberg i Hamilton, protagonistes de la fira de mòbils

El Mobile World Congress 2016 prestarà especial atenció al grafè i al 5G

dcaminal27958075 formula one champion lewis hamilton poses for phot160120114912

dcaminal27958075 formula one champion lewis hamilton poses for phot160120114912 / ANDREW YATES

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

El Mobile World Congress, la fira de telefonia més gran del món, torna a Barcelona el 22 de febrer. La cita, la més important de la indústria, espera batre el rècord d'assistència, que l'any passat va quedar fixat en 95.000 persones. Com a principals novetats, aquest any la fira dedicarà un espai al grafè, el material que revolucionarà la indústria mòbil, i rebrà dos convidats de luxe: el fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, que torna a l'MWC per tercer any consecutiu, i el pilot de F-1 Lewis Hamilton, que impartirà una conferència. L'any passat, la fira va tenir un impacte econòmic en l'economia local de més de 460 milions d'euros que aquest any s'espera que se superin.

La fira tornarà a comptar amb les principals firmes de la indústria, tant de telecomunicacions (Telefónica, Vodafone, China Mobile, AT&T) com fabricants (Samsung, LG, Sony…), encara que amb la falta ja habitual d'Apple. No obstant, aquest any Google tornarà com a expositor a la fira. “Estem molt contents que Google torni a tenir un rol principal a l'MWC”, ha assegurat en la presentació de la fira el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman.

A més de les últimes novetats en mòbils i tauletes del sector, aquest any la fira prestarà especial atenció al grafè, que comptarà amb pavelló propi, a més de la internet de les coses, els 'wearables' i el pagament amb el mòbil, tots ells amb zones pròpies. Entre els conferenciants també destaca el conseller delegat de Ford, Mark Fields, i el cap digital de General Electric, William Ruh.

Notícies relacionades

Hoffman ha destacat que aquest any esperen que els accessos estiguin més descongestionats gràcies a l'obertura de la línia 9 del metro. “N'hem parlat molts anys i per fi és una realitat”, ha assegurat.

El congrés comptarà aquest any amb un dispositiu de seguretat especial a causa del nivell terrorista 4 de 5. S'ampliaran els perímetres de seguretat, i s'incrementaran els agents i els controls (hi haurà base de dades creuada per detectar possibles lladres). L'any passat, 2.455 Mossos van vetllar per la seguretat dels assistents, juntament amb més de 1.500 efectius entre Guàrdia Urbana, vigilants i agents de control.