Col·labora:

TRIBUNA

Estabilització de les platges

zentauroepp45465033 barcelona  14 10 2018  temporal de viento en la barceloneta 181226212742

zentauroepp45465033 barcelona 14 10 2018 temporal de viento en la barceloneta 181226212742 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Acabem el 2018 i continuem constatant la greu regressió que pateix el litoral metropolità a causa de les infraestructures i els efectes del canvi climàtic, amb greus impactes sobre la franja costanera. Temporals cada vegada més freqüents i platges cada vegada més afectades per la pèrdua de sorra.

Des de l’AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona) tenim la voluntat de posar en marxa un pla d’estabilització del litoral que posi fre a la pèrdua de sorra de les nostres platges amb la participació dels ajuntaments metropolitans, la Generalitat i el Ministeri per a la Transició Ecològica del Govern espanyol. Per això, hem de treballar junts per trobar solucions estructurals que mirin a llarg termini i implementar mesures específiques adaptades a les particularitats geogràfiques de les platges: uns espais de gran valor socioeconòmic i ambiental a la metròpolis que estan greument amenaçats.

Notícies relacionades

L’AMB ha anat adaptant la gestió i el manteniment de les platges per combatre els efectes del canvi climàtic, que implica haver de preveure com les diferents situacions meteorològiques afecten el litoral metropolità. En aquest context, continuem treballant per facilitar, amb la màxima qualitat, l’ús de les platges metropolitanes, amb més de 10 milions d’usuaris a l’any. Els ciutadans continuen puntuant amb un notable la qualitat d’aquests espais oberts. Aquest 2019 seguirem protegint i mantenint les platges, fent-les més resilients i adaptades als nous reptes ambientals.

Ramon Torra, gerent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona