Col·labora:

FGC, AMB i Sant Boi s'abonen al tren més bici

El projecte europeu BiTiBi oferirà una flota de bicicletes i un aparcament al costat de l'estació de ferrocarril de Sant Boi

sant-boi

sant-boi

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SANT BOI DE LLOBREGAT

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, l'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, i el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Poveda, han firmat aquest dimecres un conveni de col·laboració per fomentar l'ús combinat de tren i bicicleta en els desplaçaments amb Ferrocarrils fins i des de Sant Boi.

El projecte europeu BiTiBi ha instal·lat un aparcament per a bicicletes al costat de l'estació de Sant Boi, amb capacitat per a un màxim de 24 bicis. Per poder utilitzar aquest aparcament i la flota de bicicletes caldrà ser usuari registrat del servei; per tant, només les persones que tinguin autorització podran fer-ne ús i disposaran de la targeta d'accés a l'aparcament. Aquesta iniciativa vol promoure la utilització combinada de la bicicleta i el tren en la mobilitat quotidiana, especialment en l'accés a la feina o als centres d'estudis.

AUGMENT DE L'EFICIÈNCIA ENERGÈTICA

La iniciativa forma part de les accions previstes en el marc del projecte europeu BiTiBi, guanyador de la convocatòria CIP-IEE-2013 de la Comissió Europea i pretén augmentar l'eficiència energètica del transport europeu gràcies a l'oferta de serveis que promouen la intermodalitat bici-tren-bici.

Ferrocarrils de la Generalitat és una de les 10 empreses que formen part del projecte i que impulsen les proves pilot que tenen lloc en ciutats com Barcelona, Milà, Liverpool i Bèlgica.

INTERMODALITAT I INTEGRACIÓ AMB BICIBOX, DE L'AMB

Notícies relacionades

Aquest nou servei s'integrarà, properament, amb el sistema d'aparcament segur dissenyat i gestionat per l'AMB, el Bicibox. Així, els usuaris d'aquest sistema metropolità, que ja arriba a 19 municipis i ofereix més de 1.700 places en tota la metròpolis, podran fer-ne ús. Només el mes de setembre, Bicibox ha registrat un nou rècord superant la barrera dels 7.000 usuaris i de les 24.000 bicicletes estacionades, segons les dades de l'AMB.

L'AMB aposta per la intermodalitat en el transport públic; per aquest motiu, els nodes ferroviaris van ser uns dels principals punts on es van ubicar els primers mòduls de Bicibox. “Ara, amb aquest conveni que obre una nova via d'expansió del Bicibox, es reafirma l'aposta metropolitana encaminada cap a una mobilitat més sostenible”, remarca l'AMB.