10 coses que cal saber de Sophia Lillis

La protagonista d''Esta mierda me supera' triomfa també com a 'influencer' i model

zentauroepp52733596 cuaderno del domingo 11 03 2020  tassies 10 cosas que hay qu200311134642

zentauroepp52733596 cuaderno del domingo 11 03 2020 tassies 10 cosas que hay qu200311134642

3
Es llegeix en minuts
Laia Zieger

És la Sydney a ‘Esta mierda me supera’, la sèrie que ara mateix triomfa a Netflix. En aquesta, encarna la típica adolescent sumida en el caos mental propi de la pubertat, que suma, a més, un drama familiar i tenir unes capacitats telecinèsiques extraordinàries. Aquí repassem les claus vitals i professionals de l’actriu.

1.- VOCACIÓ PRECOÇ

Va néixer a Brooklyn, Nova York, el 13 de febrer del 2002. La seva vocació per l’actuació va ser molt precoç: va començar a assistir a classes d’art dramàtic al prestigiós Institut de Teatre i Cine Lee Strasberg de Manhattan des de molt jove. 

2.- UN FÍSIC ALLUNYAT DELS ESTÀNDARDS

A més del talent que ha demostrat fins ara en els projectes en què ha participat, l’actriu destaca pels seus trets físics, aliens als habituals estàndards de bellesa de Hollywood: uns grandíssims ulls blaus, cabell pèl-roig, un rostre ple de pigues i una estatura d’1,52 metres. 

3.- PAPER GENUÏNAMENT ADOLESCENT

En l’acabada d’estrenar sèrie fantàstica de Netflix ‘Esta mierda me supera’, dona vida a la Sydney, una adolescent els superpoders de la qual sorgeixen quan experimenta ràbia, tristesa o ansietat. La seva sentida i magnètica actuació, que recull tots els drames i inseguretats propis de l’adolescència, en aquesta tragicomèdia dels productors de ‘Stranger things’ i el director de ‘The end of the fucking world’, Jonathan Entwistle, li està valent l’aplaudiment de la crítica, que també lloa la interpretació de Wyatt Oleff com a l’Stanley, el seu inseparable amic en la ficció. En vista de l’èxit de la sèrie, tot apunta que hi haurà segona temporada.

4.- UN ALTRE PROJECTE TELEVISIU

‘Esta mierda me supera’ no és el primer projecte televisiu de la nord-americana, que anteriorment va donar vida a la versió infantil d’Amy Adams  en la sèrie de suspens d’HBO ‘Heridas abiertas’. 

5.- UN ANY PROMETEDOR

Aquest any es presenta prometedor per a ella.  A més de la seva presència a la petita pantalla, també la podrem veure en el cine a ‘Gretel & Hansel: Un oscuro cuento de hadas’ (d’Oz Perkins) i a ‘Uncle Frank’ (d’Alan Ball). També ha revelat tenir en projecte participar en un western. 

6.- ‘IT’ HA MARCAT LA SEVA CARRERA

L’any 2017 va marcar un abans i un després en la carrera de la jove. Va ser quan el públic va descobrir el seu talent a la pel·lícula ‘It’, firmada per Andy Muschietti, en què encarnava Beverly Marsh, l’única noia d’El club dels perdedors. Dos anys més tard va recuperar aquest paper a ‘It: Capítulo 2’. En aquesta seqüela, l’actriu Jessica Chastain va donar vida a la seva versió adulta i, per part seva, tot van ser lloances cap a Lillis. «És una presència tan dinàmica... i en molts casos, és la més valenta», va assegurar.  

7.- BREU PERÒ EXITOSA TRAJECTÒRIA

Una breu però exitosa trajectòria. Així podria qualificar-se la seva incursió en el món televisiu i cinematogràfic. Entre els seus treballs més destacats figuren els curtmetratges ‘The lipstick stain’ (que li va valer el premi Graduate Craft en el First Run Film Festival de la Universitat de Nova York) i ‘The Garden’; la pel·lícula independent ‘37’ i el film ‘Nancy Drew y la escalera escondida’ (de Katt Shea), produït per la famosa actriu i presentadora Ellen DeGeneres, del qual Sophia Lillis va ser la protagonista principal. 

8.- INCURSIÓ AL TEATRE

En el terreny de la interpretació, s’atreveix amb tot. També amb el teatre. Ha actuat en l’aclamada posada en escena de Julie Taymor d’‘El somni d’una nit d’estiu’ al Theater for a New Audience de Nova York.

9.- TOTA UNA ‘INFLUENCER’ 

Notícies relacionades

Com tots els actors de la seva generació, és tota una ‘influencer’. El seu perfil d’Instagram, @sophialillis, compta amb 2,5 milions de seguidors.

10.- DISSENYADORS DE MODA SE LA RIFEN

El seu rostre angelical i el seu magnetisme no han passat desapercebuts. Ja ha protagonitzat editorials de moda en publicacions internacionals de referència i els millors dissenyadors se la rifen per passejar les seves propostes a les alfombres vermelles. Ha nascut una estrella. 

Temes:

Netflix Sèries