ESTRANYA TENDÈNCIA

Tatuatges a la cara: els famosos s'apunten a la moda

El fill de Cindy Crawford s'afegeix a les celebritats que han decidit tatuar-se la cara

zentauroepp52362745 combo de amber rose  lil wayne y presley gerber200219201841

zentauroepp52362745 combo de amber rose lil wayne y presley gerber200219201841

5
Es llegeix en minuts
Laia Zieger

Després de la moda dels pírcings, les dentadures d’or i les pròtesis abdominals, arriba una nova pràctica de suposada estètica corporal: els tatuatges a la cara. Una tendència que, curiosament, una part del col·lectiu de tatuadors ha rebut amb escepticisme. Argumenten que molts joves demanen un tatuatge a la cara només perquè el porten els seus ídols (sobretot del món del rap i el hip-hop) sense sospesar-ne les conseqüències. Vegem alguns dels famosos que s’han apuntat al ‘face tattoo’. 

PRESLEY GERBER

El més ‘incomprès’ 

Entre els últims rostres tela cèlebres que s’han conegut, hi ha el del fill de la model Cindy Crawford, Presley Gerber. El noi, que, igual com la seva germana Kaya, ha heretat la professió de la seva mare i treballa com a model, va compartir fa uns dies una foto al costat del tatuador dels famosos, Jon Boyo. Lluïa un pòmul vermellós després d’estampar-s’hi la paraula ‘misunderstood’ (incomprès). Aquell dia, milers de comentaris anònims, la majoria irònics, li van omplir el compte d’Instagram. Davant del renou causat, la seva pròpia mare va haver de sortir en la seva defensa afirmant que li agradava el treball artístic fet al seu nen. 

KENDALL JENNER

Discret i felí 

La model Kendall Jenner va sorprendre el públic, durant una entrevista al famós programa d’Ellen DeGeneres, mostrant un tatuatge a l’interior del llavi inferior. Hi apareix escrit ‘meow’, l’equivalent a ‘meu’ en el nostre idioma. No obstant, la ‘celebrity’ va mostrar cert penediment respecte a la seva decisió –no la del tatuatge, sinó la del terme tatuat– i va assegurar que no havia sigut madurada, sinó una bogeria feta sota els efectes de l’alcohol. «Estava borratxa. No pensava amb claredat. ‘Meu’ va ser el primer que em va venir a la ment», va explicar la petita del famós clan Kardashian.  

KESHA

'¡Llepa’l!’, imatge a imatge 

Igual com Kendall Jenner, la cantant Kesha ha elegit l’interior del llavi per tatuar-se l’expressió 'Suck it!' (‘¡Llepa’l!’). Tot i que el lloc del tatuatge és discret, els seus seguidors el coneixen perfectament perquè l’artista en va compartir una foto a les xarxes socials, en les quals va publicar amb tota mena de detalls el relat, imatge a imatge, del procés de realització: des de la seva entrada al centre Alchemy Tattoo Parlour de Los Angeles fins al pas de l’agulla. Molt en línia amb el seu esperit provocatiu 2.0. 

MIKE TYSSON

Precursor amb segell tribal 

Corria l’any 2003 i Mike Tyson va aparèixer amb un enorme tatuatge tribal gravat al costat dret del rostre. Avui és part integral de la seva imatge. Tant és així que l’exboxejador va afirmar en una recent entrevista a la revista ‘Sports Illustrated’ que li agradaria poder registrar aquest disseny amb la seva marca. ¿Com li va sorgir aquesta idea?, li van preguntar. «Molts joves atletes se m’acosten i em diuen que ara aquest tipus de tatuatges tribals a la cara es diuen el Mike Tyson», va assegurar. També va confessar que no es penedeix de la seva decisió: «Moltes coses bones em van passar gràcies a aquest tatuatge». 

CARA DELEVINGNE

‘Bling-bling’ a l’orella

Cara Delevingne és una altra celebritat que compta amb una vasta col·lecció de tatuatges de tot tipus repartits pel cos. Sorprenentment, un dels més discrets s’ubica al rostre, més concretament a l’orella dreta i al voltant. Consisteix en un diamant envoltat d’una constel·lació d’estrelles. Se’n desconeix el significat però, això sí, s’ha de reconèixer que és molt més distingit que els inquietants ulls que s’ha gravat al clatell.  

CHRIS BROWN

El bàsquet a la pell

Chris Brown, addicte als tatuatges, porta una bota de les mítiques sabatilles esportives Air Jordan tatuada a la galta. Tatuatges com aquest, sense un significat profund, són rebutjats per determinats professionals. Al novaiorquès estudi Armando Guevara, els qui demanen un ‘face tattoo’ han de superar prèviament un qüestionari sobre la seva història i motivacions. Si a l’artista tatuador no el convencen, els nega el servei.  

AARON CARTER

Rihanna com a Medusa 

L’enorme tatuatge que es va fer Aaron Carter –conegut sobretot per ser el germà petit de Nick Carter, component dels Backstreet Boys– a la meitat de la cara va desencadenar tota mena d’especulacions quant al seu significat. Fins que l’artista es va encarregar de donar-ne una explicació: representa Rihanna caracteritzada com a Medusa, la figura mitològica grega. «És la meva protectora. Si em vols atacar amb la teva negativitat, ella et mirarà als ulls i et convertirà en una estàtua de pedra», va declarar a la revista ‘GQ’. Es desconeix l’opinió de Rihanna sobre això. 

JUSTIN BIEBER

Homenatge a Déu 

Ha elegit la part superior de la cella per rendir el seu peculiar homenatge a ni més ni menys que... Déu. Per deixar constància de la seva fe cristiana, s’ha gravat amb tinta negra la paraula ‘grace’ (gràcia). Va ser el tatuador Jon Boy, també responsable de dissenys a la pell de Jaden Smith, Chloé Moretz i Hailey Baldwin, entre altres famosos, qui va donar a conèixer un primer pla d’aquest nou 'tattoo’ minimalista a la pell de Bieber. 

LIL WAYNE

Un enrevessat mapa  

Sorprèn que tan poc espai doni per a tanta tinta. El raper compta amb ni més ni menys que una desena de gargots diferents al rostre. Una cosa així com un mapa del que té especial significat per a ell, sense lògica ni cap criteri: des d’estrelles (cada una representa una persona del seu entorn difunta) fins a una ‘W’ (la seva lletra favorita); una ‘C’ (homenatge al seu pare, que es diu Carter); les paraules ‘God’ (‘Déu’) i ‘fear’ (‘por’); ‘Lucky Me’, per la seva cançó favorita; ‘Young’, per la seva marca, i un llarg etcètera de dibuixos i inscripcions. 

AMBER ROSE

Notícies relacionades

Amor de mare al front  

Igual com altres figures molt reconegudes del món del hip-hop, com 21 Savage, Amber Rose ja llueix el seu tatuatge facial. La model i rapera va sorprendre per la seva elecció, ja que s’ha fet inscriure a la part alta del front els noms dels seus fills, Slash i Bash... Va assegurar que el tràgic succés en el qual Kobe Bryant va perdre la vida al costat de la seva filla Gianna és el que l’havia inspirat per tatuar-se. «Fa temps que hi donava voltes i vaig pensar: ‘Fes-ho, la vida és molt curta’», va relatar a la televisió.