INTÈRPRET AMB FUTUR

Florence Pugh: una 'doneta' immensa

La jove actriu britànica ha passat de ser gairebé una desconeguda a competir per l'Oscar

zentauroepp51777412 los angeles  ca   january 16  florence pugh is seen at  jimm200122191634

zentauroepp51777412 los angeles ca january 16 florence pugh is seen at jimm200122191634 / RB Bauer-Griffin

3
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

La seva nominació als Oscars com a millor actriu de repartiment l’ha integrat definitivament a l’‘star-system’ de Hollywood, prenent-li el lloc a tota una Jennifer López que semblava estar segura de les seves possibilitats pel seu papel de ‘stripper’ a ‘Estafadoras de Wall Street’. Però la forma amb què Florence Pugh li dona la volta al personatge d’Amy March a ‘Mujercitas’ resulta memorable. És capaç de convertir aquesta nena que en les anteriors adaptacions del clàssic de Louisa May Alcott sempre s’havia plasmat com a capritxosa i repel·lent, en una dona amb una forta personalitat que al cap i a la fi també resulta fràgil i vulnerable. I tot i que Saoirse Ronan és la protagonista, Florence es converteix en l’autèntic focus d’atenció. 

 

Pugh va néixer a Oxford al si d’una família molt artística. El seu pare tenia diversos restaurants, i la seva mare era professora de ball. Des de la seva més tendra infància, ja va sentir el rau-rau de la interpretació, igual que els seus tres germans, entre els quals Toby Sebastian, que va encarnar Trystane Martell a ‘Joc de trons’ i que també ha dut a terme una carrera com a cantautor. 

Va viure a Andalusia

Quan tenia tres anys els seus pares es van mudar a viure a Andalusia perquè millorés de l’asma que patia des del seu naixement. Allà es va estar fins als sis anys i va anar a una escola de Sotogrande. L’actriu sempre ha manifestat que la cultura i la música espanyola formen part de la seva infància i que per això quan va de viatge busca bars on menjar tapes de pernil ibèric i cervesa Mahou, que era la preferida del seu pare. A més, a tots els germans els encanta la música flamenca i fins i tot es va arribar a comprar un vestit de ‘bailaora’ per ballar-la en condicions. 

Quan començava va 
patir pressions
pel seu físic i
ara reivindica
les seves corbes
com a part
de la seva bellesa
natural 

En l’adolescència va tenir un canal de Youtube amb el nom de Flossie Rose que encara es pot visitar i on la podem veure tocant amb guitarra versions d’Oasi o Adele marcades per la seva característica veu greu.

En les entrevistes sol aparèixer sense maquillatge si abans no ha tingut una sessió de fotos, amb roba molt informal i demostrant que es troba a gust amb el seu cos després de les pressions que va patir amb el seu físic quan començava. Per això reivindica les seves corbes com a part de la seva bellesa natural. 

Repte interpretatiu

La vam conèixer al Festival de Sant Sebastià gràcies a la seva interpretació a ‘Lady Macbeth’, la brillant ‘opera prima’ de William Okdroyd en què passava de dona humiliada a apoderada. Gràcies a aquest paper guanyaria l’Independent British Award. 

Ha treballat a les ordres de l’espanyol Jaume Collet-Serra i amb Liam Neeson a ‘El pasajero’, i a ‘El rei Lear’ va tenir l’oportunitat de compartir protagonisme amb dues dones que l’inspiren, Emma Thompson i Emily Watson (a més d’Anthony Hopkins). També es va convertir en una terrorista del Mossad a ‘La chica del tambor’, adaptació de la novel·la de John Le Carré dirigida per Park Chan-wook. Tot i que el seu repte interpretatiu més gran ha sigut el de ‘Midsommar’, la pel·lícula d’horror folk d’Ari Aster en què l’actriu se submergeix en una espiral de bogeria en mans d’una secta nòrdica. 

Notícies relacionades

 

Les seves xarxes socials reflecteixen la seva espontaneïtat i frescor. Gens de postureig que demostra la seva manera divertida d’abordar la fama, tot i que també la seva discreció a l’hora de protegir la seva vida privada i la seva relació amb l’actor i director Zach Braff, 21 anys més gran que ella.

Temes:

Oscars Cine