10 coses que cal saber de Travis Scott

El nou amic americà de Rosalía és conegut per directes incendiaris i aspira a arribar a Broadway

zentauroepp51535051 t ssies  10 cosas que hay que saber de scott travis  m s per200102131243

zentauroepp51535051 t ssies 10 cosas que hay que saber de scott travis m s per200102131243

3
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El raper cantant i productor no era cap perfecte desconegut a Espanya, però, després de convidar Rosalía en un nou ‘remix’ del seu ‘Highest in the room’, sumarà segurament nous fans per aquí. Deu apunts sobre un artista ambiciós.

1. Travis és, en realitat, Jacques 

El seu nom real i complet és Jacques Berman Webster II. Es va posar Travis Scott com a nom artístic en honor al seu oncle Travis, a qui admirava de (més) jove pel seu carisma i el seu instint per als negocis; ‘Scott’ era un sobrenom del mateix familiar, segons va fer saber en una entrevista amb ‘Complex’ del 2015.

2. Ve de família musical

La música, sigui com sigui, li va arribar més per la via del seu avi, compositor de jazz, i el seu pare, músic soul. Ja des de molt petit, va demostrar sentit del ritme: al documental de Netflix ‘Travis Scott: Look mom I can fly’ es pot veure un Scott molt jovenet tocant la bateria. Va apuntar maneres en el futbol americà i l’atletisme, però ja en els seus dies d’institut anava obsessionat amb la música.

3. Va deixar la universitat

Travis/Jacques va anar a la Universitat de Texas a San Antonio, però va deixar la carrera el segon any per concentrar-se en la música. «Quan vaig deixar els estudis, va ser el pitjor, tio», va dir a ‘Complex’ el 2012. «Em van tallar l’aixeta. Jo era molt rebel amb la vida educativa». Durant una bona època va estar dormint en sofàs d’amics a Nova York i després a Los Angeles.

4. Kanye West és com el seu padrastre

O això va dir en l’entrevista amb ‘Billboard’. West el va fitxar com a productor per al seu segell G.O.O.D. Music, i tots dos participen regularment en els àlbums de l’altre.

5. Té una filla productora de cine

A més del seu padrastre, l’autor de ‘Yeezus’ va ser durant un temps el seu concunyat no oficial. Scott va començar a sortir el 2017 amb l’estrella de realities i magnat del maquillatge Kylie Jenner, mig germana de Kim Kardashian, dona de West. Fruit de la relació va néixer Stormi el febrer del 2018. Sí, la mateixa Stormi Webster que apareix com a productora executiva en els crèdits de ‘Travis Scott: Look mom I can fly’. Travis i Kylie van trencar el setembre passat, però últimament han emergit indicis de reconciliació.

6. És fan dels parcs d’atraccions

I ho era, sobretot, d’un en concret, tancat el 2005: l’AstroWorld de Houston, que va donar nom i inspiració al seu encara últim àlbum. Aquest àlbum va valer a Scott les seves primeres nominacions als Grammy, incloent-hi la de millor àlbum rap; al final la guanyadora va ser Cardi B pel seu magnífic ‘Invasion of privacy’.

7. En directe és un espectacle

La seva gira ‘Astroworld – Wish you were here’ reflectia també l’experiència de passar una tarda en un parc d’atraccions. El novembre del 2018, va convertir el Madison Square Garden en un d’ells: ¿quan s’havien vist per allà una nòria i una muntanya russa? De bojos.

8. Interactua amb el seu públic

Durant els seus concerts, Scott mira de relacionar-se tant com pot amb el seu públic. Sol convidar fans a l’escenari i, després, animar-los a saltar sobre la multitud. Aquesta fam de calor humana, o de caos, li pot sortir car. Durant una actuació a Rogers, Arkansas, el maig del 2017, va animar la gent a saltar les barreres per acostar-se a l’escenari, fet que li va costar un arrest i una acusació d’incitar disturbis. L’octubre del mateix any va ser demandat per un jove fan que havia caigut empès d’una llotja de la sala novaiorquesa Terminal 5.   

9. Té el seu propi segell

Notícies relacionades

«Crec que ara estic en una situació molt bona per ajudar altres artistes, se’l pot sentir dir en una entrevista a ‘Travis Scott: Look mom I can fly’. Per a això va crear el 2017 Cactus Jack, segell del qual formen part Sheck Wes i Don Toliver. L’última referència de la marca és ‘Jackboys’, recopilatori aparador que arrenca amb una remescla del ‘Highest in the room’ de Scott amb aportacions de Rosalía i Lil Baby.

10. Vol fer una obra de Broadway

«M’encanta Broadway, és una cosa supertremenda», va dir en el programa d’Ellen DeGeneres el 2018. El seu següent disc, segons ha dit, podria arribar acompanyat d’una obra representada allà durant almenys una setmana. Cal pensar en gran. Sempre.

Temes:

Música