¿Homicidi o malaltia? Una dècada sense Brittanny Murphy

zentauroepp26953747 actress brittany murphy and her husband simon monjack arrive191212174636

zentauroepp26953747 actress brittany murphy and her husband simon monjack arrive191212174636 / ACTRESS BRITTANY MURPHY AND HER HUSBAND SIMON MONJACK ARRIVE FOR

4
Es llegeix en minuts
Nando Salvà

Brittany Murphyvolia triomfar a Hollywood. S’havia donat a conèixer en gran gràcies a la comèdia de culte ‘Fuera de onda’ (1995), i va rebre elogis pels seus treballs en ‘Innocència interrompuda’ (1999), amb Winona Ryder i Angelina Jolie, i ‘8 millas’ (2002), juntament ambd’Eminem. Va protagonitzar la comèdia romàntica ‘Recién casados’ (2003) ambAshton Kutcher, aleshores el seu nòvio, i va formar part del rutilant repartiment de ‘Sin City’ (2005). Només necessitava el paper adequat per convertir-se en una gran estrella. En lloc d’això, es va convertir, als 32 anys, enun dels cadàvers més enigmàtics de la història del cine. Aquest divendres es compleixen 10 anys de la seva mort, encara plena d’interrogants.

El misteri sobre la mort de l’actriu de ‘Fuera de onda’ i ‘Sin City’, continua sense resoldre’s deu anys després

El 20 de desembre del 2009, en efecte, l’actriu va perdre el coneixement al bany del dormitori de la seva mansió de Beverly Hills després de patir durant dies el que semblava una intensa grip; allà la van trobar el seu marit, Simon Monjack, i la seva mare, Sharon Murphy, que residia a la casa amb la parella. Després de ser traslladada a l’hospital, la jove va morir a causa d’una aturada cardíaca. L’endemà, l’autòpsia va atribuir la mort a tres causes: pneumònia aguda, anèmia i intoxicació per consum de medicaments. No es van detectar drogues il·legals al seu cos.

L’actriu, a la pel·lícula ‘Sin City’, dirigida per Robert Rodríguez, Frank Miller i Quentin Tarantino.

Només cinc mesos després, Monjack va ser trobat sense vida al mateix dormitori on havia mort la seva dona, i per les mateixes causes: pneumònia i anèmia; i una investigació va determinar que, durant les setmanes prèvies, havia dilapidat la fortuna de la seva dona. 

Una unió tòxica

El marit de Murphy sempre havia aixecat sospites entre les amistats d’ella, tant per la manera en què pràcticament la va arrossegar a l’altar amb prou feines uns mesos després de començar la seva relació com pel seu misteriós currículum –assegurava ser cineasta, però amb prou feines se li coneixia carrera– i, sobretot, pel seu sòrdid historial de presumptes fraus, desnonaments i breus estades entre reixes. 

El marit de la intèrpret va morir cinc mesos després per les mateixes causes: anèmia i pneumònia

Pel que sembla, amb el temps Monjack havia arribat a prendre per complet el control de la vida personal i professional de l’actriu. D’entrada, imposava la seva pròpia opinió sobre els papers que ella havia d’acceptar i, com a conseqüència, ella hauria deixat de rebre trucades dels seus agents. Així mateix, la parella mai anava al metge; ell temia que, si els ‘paparazzis’ els caçaven fent-ho, la mala publicitat els perjudicaria professionalment.

L’actriu, de morena a ‘Cherry Falls’, sobre un assassí mataverges.

Els tabloides van afirmar, a més, que Monjack patia una forta addicció a les drogues i que el problema havia afectat greument l’actriu, que la va abocar a l’abús de substàncies i, com a conseqüència, a l’anorèxia i la depressió. Quan va morir la jove, a la seva tauleta de nit hi havia flascons buits d’antiinflamatoris, antibiòtics, antidepressius, anticonvulsius, analgèsics, pastilles per a l’ansietat i medicaments per a la insuficiència cardíaca.

Informe de laboratori

El pare de Murphy, Angelo Bertolotti, va desviar les sospites cap a un altre costat quan, el 2013, va publicar un informe de laboratori segons el qual la seva filla podria haver mort enverinada; als cabells s’havien trobat restes de 10 metalls pesants, entre aquests bari –utilitzat en verins per a rates. Poc després, va assegurar que estava convençut que la seva exdona era la culpable de les dues morts.

El 2003, el pare de l’artista va acusar la mare d’haver enverinat la parella

Notícies relacionades

Al seu dia, va adduir, havia pressionat la seva filla perquè fes testament i la convertís en única hereva, i ho havia fet just després de saber que la parella volia mudar-se a Nova York i tenir un fill. Així mateix, va recordar que, després de la mort de l’actriu, el seu passaport, els seus vestits i fins i tot la seva roba interior havien sigut subhastats per la seva mare. 

No és possible saber què opina Sharon Murphy del tema, fa anys que ha desaparegut del mapa. Tampoc s’arribarà a confirmar què hi ha de cert en els rumors que van atribuir les morts de l’actriu i el seu marit a una infecció causada per una floridura detectada a la seva mansió, o en una altra teoria segons la qual la parella hauria sigut assassinada ni més ni menys que pel govern dels EUA. És només qüestió de temps que el misteri inspiri una gran pel·lícula –ja hi ha un telefilm–, i que Brittany Murphy obtingui després de la seva mort el paper que li va faltar en vida.