10 coses que s'han de saber de Rachel Brosnahan

zentauroepp51130690 t ssies  10 cosas que hay que saber de rachel brosnahan  m s191129124154

zentauroepp51130690 t ssies 10 cosas que hay que saber de rachel brosnahan m s191129124154

3
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Repassem, en una desena de flaixos, la trajectòria vital i artística de la protagonista de ‘La maravillosa Sra. Maisel’, la tercera temporada de la qual arriba, per fi, aquest 6 de desembre.

 

1. Ja era actriu a l’institut

L’èxit de Rachel Brosnahan no va ser instantani. Quan encara anava a l’institut, va rodar l’oblidada pel·lícula de terror ‘El nonat’, dirigida per David S. Goyer (guionista expert en superherois) i produïda per Michael Bay. Poc després, van arribar papers aïllats en sèries com ‘Gossip girl’, ‘The good wife’ o ‘En terapia’.

2. Es va graduar on les millors

El seu cop de sort, un paper important a ‘House of cards’, va arribar dos mesos després de la seva graduació a la prestigiosa Escola de les Arts Tisch de la Universitat de Nova York, on van estudiar, entre moltes altres de grans, Anne Hathaway, Angelina Jolie i Kristen Bell. Va fer el programa del Lee Strasberg Theatre And Film Institute, en el qual. pel que sembla. s’aprèn a plorar molt bé.

3. Havia de sortir poc a ‘House of cards’

El seu paper en l’emblemàtica sèrie de Netflix havia de ser, en principi, poc important: una ‘call girl’ amb cinc línies de guió. Però en vista de la gran prestació de Brosnahan, es va ascendir de rang el personatge, se li va posar un nom (Rachel Posner) i se li van fer passar veritables drames. Del paper, Brosnahan diu que va ser «el regal més meravellós que m’havien fet [...] i també el més terrorífic que havia fet».

4. És rossa

De morena lluu esplèndida, però és rossa natural. Es va començar a tenyir de castanya amb 16 anys per sentir-se més còmoda, més ella mateixa, amb uns cabells més foscos. Si volen veure-la rossa, hauran de passar, per exemple, pel mal trago de veure la sèrie ‘Crisis in six scenes’ de Woody Allen. Aquest any ha recuperat el seu color i, segons diu, la confonen tota l’estona amb Evan Rachel Wood, la protagonista de ‘Westworld’.  

5. És pèssima amb la tecnologia

«Per ser una mil·lenista, tinc seriosos problemes amb la tecnologia», va revelar a la revista ‘US’. «És una cosa que torna boja la meva mare».

6. Canta a la dutxa

De fet, és la seva teràpia favorita de cura personal: cantar a plens pulmons sota l’aigua. Això, i mirar capítols del ‘Supervivientes’ nord-americà mentre abraça els seus gossets.

7. Un dels seus talents és la lluita

«Era a l’equip del meu institut», va explicar a la revista ‘Shape’. «Sempre m’havia cridat l’atenció. Després, el meu primer any d’universitat, quan no vaig aconseguir un paper en el musical ‘La Bella i la Bèstia’, em vaig enfonsar una mica, i la lluita va ser allà per ajudar-me. ¡Em va encantar! Vaig guanyar alguns partits; en vaig perdre uns quants d’altres. Recordo lluitar amb algú que pesava 54 quilos (jo en pesava 51) i acabar apallissada».

8. És la neboda de Kate Spade

Així és, no és l’única famosa de la família: la seva tia era la famosa dissenyadora de bosses Kate Spade, el nom de soltera de la qual era Kate Brosnahan. Després del seu aparent suïcidi l’any passat, Rachel li va retre homenatge a Instagram penjant un vídeo de la seva tia i el seu marit ballant en un restaurant mexicà: «Coneixent la Katy, així és com li agradaria ser recordada. Tenia una llum que les paraules no podien capturar, però que arribava a qualsevol que la conegués».

9. Ha estat en més sèries importants de les que creus

Notícies relacionades

A més de ‘La maravillosa Sra. Maisel’ i ‘House of cards’, Brosnahan ha brindat el seu carisma a sèries com ‘The blacklist’, en la qual va ser la misteriosa professora substituta Jolene Parker; ‘Manhattan’, en la qual va encarnar Abby Isaacs, dona d’un jove científic que treballa en el desenvolupament de les primeres armes nuclears a Los Álamos, o la gran minisèrie ‘Olive Kitteridge, en el rol de la cambrera Patty Howe. 

10. I també ha passat per Broadway

Va triar Nova York en lloc de Los Angeles per desenvolupar la seva carrera, de la qual cosa es dedueix que podia tenir interès a passar per Broadway. I allà va acabar el 2013, actuant a ‘The big knife’ amb Bobby Cannavale. El 2016, va ser Desdèmona en un muntatge d’’Otel·lo’ en l’off-Broadway.