El meu iaio és un 'beatle'

Paul McCartney, que publica un conte infantil protagonitzat per un superheroi geriàtric, té vuit nets

zentauroepp49731457 former member of the beatles paul mccartney reads excerpts o191127140151

zentauroepp49731457 former member of the beatles paul mccartney reads excerpts o191127140151 / TOBY MELVILLE

2
Es llegeix en minuts
Núria Navarro

El 1967, quan amb uns vint anys Paul McCartney va escriure la lletra de ‘When I’m sixty four’ es va imaginar com un iaio de 64 anys amb tres nets a la falda («Vera, Chuck i Dave», va fantasiejar). Va quedar curt el ‘beatle’. Avui en té 77, se sent com un jovenet –amb lluita capil·lar i ‘líftings’– i té vuit nets d’entre 21 i 9 anys. Pensant-hi –i de segur que en un extra per al sopar vegetarià de Nadal–, ha publicat un llibre de contes, ‘¡Ey, súperabuelo!’ (en anglès, ‘Hey Grandude!’ que té més gràcia per la picada d’ullet al clàssic ‘Hey Jude’), editat aquí per Bruño.

Al llibre, l’avi és un superheroi geriàtric –«una espècie de ‘hippy’ retirat, amb cua», així ho va definir el ‘sir’ a la BBC–, posseïdor d’una brúixola màgica que l’orienta allà on hi hagi aventures. A bona part dels seus nets, segurament, els faria més il·lusió que el iaio Macca els expliqués les seves pròpies i menys innocents aventures, com aquesta de prendre dimetiltriptamina i veure Déu, o a Linda Eastman, la morta àvia dels nois, en forma d’«esquirol blanc».

Els nets McCartney: Arthur, Elliot, Sam, Sid, Miller, Bailey, Beckett i Reiley. / Arxiu

El temps ho dirà. Mentrestant, Mary i Stella McCartney, mares dels nets –James, el fill menor, no té descendència–, han procurat allunyar la canalla dels flaixos; infructuosament, per cert. Mary, la més gran, en té dos del seu primer marit, el productor de TV Alistair Donald –Arthur i Elliot–, i un altre parell –Sam i Sid– amb el realitzador Simon Aboud. El primogènit, Arthur, estudia arts a Yale (EUA), ha fet pràctiques a la factoria de George Lucas i li agrada el futbol, el menjar italià i les jovenetes com Ava Phillippe, la filla de Reese Witherspoon. D’Elliot se sap que va portar els anells de la segona boda de Mary en un cotxe teledirigit i poc més.

Canalla d’elit

Els altres quatre nets de McCartney –Miller, Bailey, Beckett i Reiley– procedeixen de l’estable matrimoni format per Stella i Alasdhair Willis, exeditor de la revista ‘Wallpaper’ i fundador de la firma de decoració Established & Son.

Els nens Willis compleixen tots els requisits del codi ‘posh’. Es crien entre la mansió de Notting Hill i la mansió georgiana a la frontera entre Gloucestershire i Worcestershire. Han anat a pàrvuls a la Wetherby School, el mateix centre on Lady Di va portar Guillem Enric, i van a escoles privades on comparteixen tutories amb Claudia Schiffer i Elle McPherson. «El fet que els meus fills vagin a una escola elegant m’espanta», insisteix la dissenyadora, que va ser educada en una escola pública a prop de la finca familiar a Peasmarsh, enmig del no-res, per mantenir els peus a terra.

A l’agost i la setmana després de Nadal sempre es reuneix amb els seus nets

Notícies relacionades

La seva preocupació no té gran recorregut, tenint en compte que una de les nenes, Bailey, és de la colla de Harper Beckham, a qui els seus pares, per exemple, van organitzar una festa de princeses al palau de Buckingham, amb Eugènia de York com a animadora.

Però l’avi, que des que es va casar amb Nancy Shevell viu als EUA i els veu amb poca freqüència, no està per a pedagogies. Quan passa per Londres els va a buscar a l’escola i els compra gelats. I a l’agost i la setmana després de Nadal els reuneix a tots –els Hamptons sol ser l’escenari de la ‘modern family’– i els consent tant com faci falta. «Tinc un petit iot i sortim junts al mar. Els agrada passar l’estona a la part del darrere, capbussar-se i pescar de vegades», ha explicat l’artista. ¿Què en pensaran ells, del conte? 

Temes:

Beatles