PARELLA OFICIAL

La nòvia de Keanu Reeves té molt d'art

L'artista Alexandra Grant va viure de petita a Espanya i utilitza el castellà en algunes de les seves obres

zentauroepp50870015 mas periodico alexandra grant  facebook191113123556

zentauroepp50870015 mas periodico alexandra grant facebook191113123556

3
Es llegeix en minuts
Laia Zieger

En un món en el qual les notícies van i venen a la velocitat de la xarxa, una novetat ha aconseguit (gairebé) l’impossible: copar la premsa rosa durant dies. Keanu Reeves, poc versat a airejar la seva vida privada davant de les càmeres i amb 55 anys acabats de fer, ha passejat per una alfombra vermella per primera vegada una parella. ¿Qui és ella? Es tracta d’Alexandra Grant,  artista de 47 anys que, malgrat ser anònima per al gran públic, és una figura coneguda i reconeguda al món de l’arts plàstiques.

Alexandra Grant i Keanu Reeves, el 6 de novembre, a la gala a Los Angeles on van oficialitzar la seva relació. / AFP (FRAZEN HARRISON)

Originària de l’estat d’Ohio, en la seva infància va viure a França, Mèxic i Espanya. Gràcies a aquestes experiències és poliglot i, segurament, van contribuir a modelar la seva ment creativa. Precisament, la feina de Grant se centra en l’ús del llenguatge verbal i del text per a la creació d’obres en diferents branques, com l’escultura, la pintura, la fotografia o fins i tot el cine. El seu perfil d’Instagram, on compta amb més de 60.000 seguidors, i la seva web (alexandragrant.com), donen bon compte del seu multipremiat treball, que ha sigut exposada en galeries i museus de tot el món, inclòs el MoMA. Les seves últimes sèries representen pintura i instal·lacions en neó amb reflexions que alternen anglès i castellà.

Les seves peces s’
han exposat en
galeries i museus
de tot el món,
entre els quals, el
MoMA de
Nova York

Diplomada en Història de l’Art i en pintura per diferents universitats de prestigi dels Estats Units, i després d’aconseguir una beca de The Pollock-Krasner Foundation, Grant es va instal·lar a Los Angeles (la seva primera exposició va tenir lloc en el 2007, al Museu d’Art Contemporani d’aquesta ciutat), on ha pogut col·laborar amb figures influents de la cultura, de la talla de l’escriptor Michael Joyce o de la filòsofa Hélène Cixous. De fet, així va ser que va conèixer Reeves.

Col·laboració

Fa una dècada van treballar al llibre ‘Ode to happiness’. Ell escrivia els textos i ella els il·lustrava. Una col·laboració que van repetir anys més tard a ‘Shadows’, abans de fer un pas més enllà i crear el 2017 el segell editorial X Artist’s Books, que publica llibres d’art selectes disponibles en llibreries especialitzades de tot el món.

Segons el seu entorn, les seves passions comunes per la literatura i la filantropia (l’intèrpret de Matrix lidera una organització per a la investigació contra el càncer infantil i Grant va fundar GrantLOVE Project, que comercialitza obres d’art d’artistes per finançar-ne d’altres) els van portar a compartir més temps fins que va saltar l’espurna fa uns anys. Malgrat això, la relació que ha tornat el somriure a Reeves només s’ha descobert després d’una vida gens fàcil: el seu pare el va abandonar; la seva mare va haver de guanyar-se la vida com a ‘streaper’; la seva germana va emmalaltir de leucèmia; el seu millor amic, River Phoenix, va morir per sobredosi; i al costat de la que era la seva nòvia als 90 no només van perdre el seu nadó en el part sinó que ella va morir en un accident de trànsit poc temps després.

Xafarderies masclistes

Per desgràcia, no ha sigut l’aportació de Grant a les arts ni la felicitat de la parella el que ha fet córrer rius de tinta després de conèixer-se la notícia de la seva relació, sinó nombroses xafarderies masclistes i denigrants. 

Els dos es 
van conèixer
treballant en el
llibre ‘Ode to
hapiness’. Ell
escrivia els
textos, i ella
els il·lustrava

Notícies relacionades

Si alguns es burlaven de l’aspecte de Grant (lluu natural i no amaga els seus cabells canosos), d’altres es preguntaven com Reeves havia pogut enamorar-se d’una dona l’estètica de la qual està tan allunyada dels habituals estàndards hollywoodians. Va córrer també el sorprenent rumor que, atesa la semblança –més que raonable– entre l’artista plàstica i Helen Mirren, totes dues eren parents. La resposta és no. Ho va confirmar la mateixa actriu britànica, que va assegurar sentir-se molt «afalagada» per la confusió amb la prestigiosa creadora.

 

Temes:

Art